Un elev eliminat inca de la prima proba de simulare a examenului de Bacalaureat, la Timisoara

TIMISOARA. Un elev a fost scos afara din sala de examen, chiar de la prima proba a simularii examenului de Bacalaureat. Acesta a fost prins in sala de examen cu telefonul mobil, iar asta desi regulamentul interzice intrarea in examen cu orice fel de dispozitiv.

CITESTE SI: 123 de camere cu baie proprie, mini bucatarii si spatii de lectura. Un camin studentesc ultra modern va fi construit la Timisoara pentru Universitatea Politehnica, cu bani de la Compania Nationala de Investitii

Elevul a sustinut simularea la Colegiul National Banatean si este singurul din judet care a fost eliminat la prima proba a simularii.

La elevul eliminat din examen, situatia este foarte clara. In timpul probei, a sunat telefonul, deci procedura a fost respectata si elevul a fost eliminat din examen. Au fost intocmite formalitatile necesare prevazute in metodologie. Din pacate, sunt informatii eronate vehiculate privind faptul ca nu au fost informati elevii sa depuna la sala de bagaje dispozitivele. Referitor la contestatie, nimeni nu poate anula un fapt ce a avut loc in sala de examen. Noi am solicitat unitatii de invatamant respectarea cu strictete a procedurii de organizare si desfasurare a probelor de simulare a examenelor nationale.
Privind aspectul referitor la neprimirea la celelalte probe, avem informatii diferite. Elevul a plecat si nu a mai intrat la proba de matematica, parintii fiind informati de aceste aspecte de catre conducerea scolii„, a transmis inspectorul sef adjunct al ISJ Timis, Cristian Hogea.

Iata mai jos programul simularii examenului national de bacalaureat (pentru elevii claselor a XII-a si a XIII-a seral/ frecventa redusa)

28 martie 2022: Proba E) a) – proba scrisa – Limba si literatura romana
29 martie 2022: Proba E) c) – proba scrisa – proba obligatorie a profilului
30 martie 2022: Proba E) d) – proba scrisa – proba la alegere a profilului si specializarii
31 martie 2022: Proba E) b) – proba scrisa – Limba si literatura materna
14 aprilie 2022: Afisarea rezultatelor

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Duma spune:

  Eu cred că e posibil să fiți niște oameni fără omenie. De unde ați pescuit această informație mizerabilă și mincinoasă?
  Elevul de care ați pomenit este unul dintre cei mai sclipitori elevi ai liceului. A condus, doi ani la rând, echipa de Robotică a liceului respectiv și a obținut medalii la nivel național.
  Telefonul era închis, în buzunarul hainei, pe cuier. Din păcate, la orele 10 a sunat alarma ceasului deșteptător. Băiatul nu anticipase că, fiind telefonul închis, totuși alarma va suna.
  Pentru acest gest, care a fost chiar minor și, de departe, nu cu intenție de furt și înșelare, ci doar o copilărească scăpare, elevul a fost certat în fața tuturor colegilor săi, scos din sala de examen, i s-a făcut proces verbal pentru tulburarea examenului de simulare și lucrarea i s-a anulat.
  Un asemenea comportament, total nepedagogic, lipsit de orice noblețe și discernământ, ar fi trebuit să sesizați. Și să cercetați, înainte de a furniza o informație opiniei publice.
  Mare rușine să vă fie!

  • Valeriu S spune:

   Eeeeeei. Rusine cred ca ar trebui sa va fie dvs, dle Duma, pentru ca va permiteti sa va luati aiurea de jurnalisti pentru ca nu scriu ceea ce va doriti dvs. A fost scos din sala de examen? Da. Avea telefonul la el? Da. Putea fi si D-zeul Roboticii, a incalcat regulile si atat. N-au scris astia aici ca ar fi furat, ca ar fi copiat, ca s-ar fi certat cu cineva. Deci, ziceti mersi ca e doar simulare, atentionati-l pe copil sa se supuna regulilor, si astfel va iesi triumfator din examenul propriu-zis de Bacalaureat. Deci mai usor cu saritul peste cal, ca nu a scris nimeni vreo minciuna si n-a adus aici vreo acuzatie. Putin bun simt chiar nu strica nimanui

   • Marian spune:

    Domnule Valeriu S, ar trebui dumneavoastra sa va fie rusine deoarece faceti afirmatii in necunostinta de cauza, elevul avea telefonul in haina care se afla in cuierul din spatele clasei. Dat fiind faptul ca nu se afla in posesia telefonului il face pe acesta nevinovat, iar faptul ca si ceilalti elevi aflati in sala respectiva aveau telefoanele in hainele din cuier denota faptul ca profesorii nu au fost instruiti sa stranga telefoanele elevilor si sa se asigure ca acestea sunt inchise. Inca o gafa din partea invatamantului si a presei care publica stiri cu surse neverificate cu scopul de a pune elevul intr-o lumina proasta! Nu credeam ca se va ajunge la asa ceva doar pentru rating! Rusine opiniatimisoarei.

    • Ionescu spune:

     Aveti idei putine, da’ fixe! De ce urlati la ziar? Din ce citesc, inteleg foarte limpede ca nu a fost acuzat baiatul de vreo frauda, ca ar fi copiat sau ceva…atunci la ce atata agitatie aici pe pagina? Mai mult, nici nu vad vreun nume, nu-i nicio acuzatie, nimic, in afara de descrierea faptelor: a intrat in sala de examen cu telefonul, desi nu avea voie. Care e problema? Are sa pice bacul din cauza asta? Plina lumea de nebuni, iar profesorii sunt cei mai dusi cu capul. Daca intr-adevar sunteti profesor cum pretindeti, apai chiar sa VA FIE RUSINE ca nu reusiti sa patrundeti un text simplu de articol. Mi-e si frica sa ma gandesc cat de tampiti va sunt elevii

     • M. spune:

      Doamna profesoară acuză, pe bună dreptate, lipsa de informații esențiale ale acestui articol. Lipsă ce creează confuzie asupra subiectului și duce cititorul cu gândul că are de-a face cu un „delicvent” prins în flagrant de căte profesorii supraveghetori și pedepsit de către acești „justițiari” în măsură cu fapta lui. Fapt cu totul neadevărat! Sunt omise detalii esențiale, cu bună știință, din acest articol, fapt pentru care atât autoarea, Bianca Dichis,cât și sursele de la care a obținut informațiile sunt de blamat. După ora publicării articolului, informația a plecat cu siguranță din interiorul liceului.

      Ar trebui spuse și următoarele aspecte:
      Niciunui elev nu i s-a cerut să predea telefoanele, prin urmare o parte din ei au ales să le lase în ghiozdane, iar alții în gecile de pe cuier, din spatele clasei. Deci, elevul cu pricina nu a fost singurul care avea telefonul închis în geacă (NU asupra lui). Un alt aspect ce trebuie menționat este că elevilor nu le-a fost citit regulamentul desfășurării simulării nici înainte, nici în timpul, nici după prima probă a acesteia.

      Mai credeți încă în nevinovăția acestui ziar?
      Felicitări, OpiniaTimișoarei! Ați reușit să demonstrați odată în plus calitatea jurnalismului românesc (a se citi în nota de sarcasm și de dezgust în care am scris).

   • Duma Alina spune:

    Priviți lucrurile ca un om care are nepăsarea specifică unei mari distanțe față de amărăciunea unui om căruia i s-au adus acuzații și umiliri care nu sunt îndreptățite.
    Sunt doamna Duma, am fost profesor 20 de ani și cunosc acest mod de a strivi „regulamentar” un om care nu se poate apăra. Un copil…

 2. CS. Louise spune:

  Rastalmaciti faptele pentru a atrage atentia!
  Acesta nu este jurnalism! Este viclenie!

  Cred ca orice student/elev la probele acestea in care „nu ai voie” cu celularul, tot si-l aduce si-l inchide ori e pe avion. Unde sa si-l lase? Poate in baie, acolo unde alti elevi „preferati”primesc rezolvarile de la profesorii lor…
  Asta trebuie semnalat, nu ca unui biet elev i-a sunat alarma in timpul examenului.
  Foarte urat!

  • Petre spune:

   Nu cred ca cunoasteti termenul „viclenie”. Sper totusi ca nu sunteti profesor la vreo scoala din Timisoara, ca ar trebui sa fiti dat afara din sistem de indata.

   • Duma Alina spune:

    Ce instanță reprezentați, stimate domn Petre, de vă permiteți să dați asemenea verdicte? Acolo unde ședeți, oamenii sunt mișcați în sistem sau excluși din el, ca niște piese pe o tablă de șah?

 3. BardubaMan spune:

  Excelentă știre! Veridice informațiile! Țineți-o tot așa!

 4. Poate spune:

  Poate unii au fost animati de bune intenții în aceste comentarii. Dar, desi stirea era o simpla curiozitate, iar identitatea elevului era cât de cât protejata, comentariile de mai sus l-au pus în lumina reflectoarelor.
  De ajuns o indicație de genul „liderul echipei de Robotică a liceului”…

  Cât despre argumentele false aduse (de genul „și alții au avut”…), trebuie menționat ca procedura este destul de clara:
  „Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și în alte obiecte de depozitare personale sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.”

  • Duma Alina spune:

   Stimate domn/ stimată doamnă Poate,
   În mod cert, nu ați urmărit în detaliu comentariile și nu ați înțeles că TOȚI ELEVII AVEAU TELEFOANELE ÎN SALA DE CLASĂ ÎN CARE AU DAT EXAMENUL. Nu le-a cerut nimeni mai mult decât să fie închise telefoanele și nu asupra lor.
   Spun asta, nădăjduind că, la baza discursului dvs., nu există și o rea intenție.
   De altfel, dacă examenul s-a desfășurat la înălțimea organizatorică pe care o pretinde conducerea liceului, camerele de luat vederi vor pune, eventual, la dispoziția celor în drept să verifice temeinicia măsurilor luate pentru sancționarea elevului, toate detaliile necesare pentru o evaluare corectă a situației.

 5. Silviu spune:

  Neșansa acestui copil a fost faptul ca a sunat alarma telefonului care era în haina din cuier. Toți elevii aveau telefoanele în hainele din cuier. Oare dacă suna alarma mai multor elevi? Cum astfel de cadre didactice ajung sa intimideze și sa amenințe un elev? Practic ii tăiem aripile,îl demoralizat! Nu a copiat,nu avea telefonul asupra lui! Avea telefonul închis,iar după cum știm acestor telefoane inteligente le suna alarma chiar dacă sunt închise.
  Interesant ar fi dacă ar fi vizionate imaginile de pe camerele de supraveghere! Dar trist este limbajul acestor profesori,iar dumneavoastră domnilor ziariști scrieți doar ce auziți fără să verificați și sa relatăti într-adevăr cum au evoluat evenimentele. Unde este frauda dacă nu avea telefonul asupra lui? Cum cadrele didactice îi pot spune elevului ca îl au la mâna pentru ca a semnat acel proces verbal?
  Trist dacă dascalul ajuns să procedeze asa!
  Oare acești ,,profesori,, realizează ce au pus în sufletul unui copil care nu este vinovat,singura lui vina este faptul ca a procedat la fel precum au procedat și colegii lui,iar ghinionul ca a sunat alarma. Dar de aici să-l acuzam de fraudă, e mult prea mult și rușinos!

  • Varlam Aurelia spune:

   Informatia ca a fost eliminat din sala un elev e in toata presa, informatie furnizata de Inspectoratul Scolar. Astia de la opinia sunt singurii care nu au scris ca ar fi copiat, ca pe restul ziarelor sustin frauda. Deci va luati de jurnalisti complet gratuit si nejustificat. Cred ca au dreptate astia de mai sus care scriu ca nu sunteti capabili sa intelegeti 4 fraze simple

 6. PROFESORI IMBECILI spune:

  Toti, dar absolut toti cei care au comentat aici si chiar sunt profesori in invatamantul din Timisoara SA-SI DEA DEMISIA!
  Astia ne sunt profesorii? Astia care habar nu au ce inseamna jurnalismul, dar scuipa pe ziaristi? Astia care posteaza comentarii agramate???? Astia sunt profesori??? VAI DE INVATAMANTUL DIN TIMISOARA cu asemenea dascali ignoranti si nesimtiti. Voi DEZGUSTATI, daca sunteti profesori si nu intelegeti texte simple. Asta este explicatia pentru generatii de retardati pe care le scoatei pe banda rulanta, voi meritati pusi la zid pentru cum se prezinta elevii in ziua de azi! Voua sa VA FIE RUSINE!!! SA VA DATI DEMISIA! Reactii de profesori cu note de 2 la titularizare

 7. Duma Alina spune:

  După cursul pe care- l urmează discuția, e evident că se va întâmpla exact ceea ce s-a întâmplat și la examen: urâtul, murdarul și dezgustătorul din om vor avea ultimul cuvânt. O oglindă a lumii în care trăim…
  Nădăjduiesc să fie vreun jurnalist care să-și dorească, animat de idealuri umaniste profunde și vii, să se facă lumină în cazul acesta.
  Noi toți putem greși. Dar, odată ce simți că există posibilitatea să fi greșit și nu cauți a îndrepta răul făcut, înseamnă că deja ai pactizat cu el. Cu răul. Valabil pentru toți cei implicați în cazul discutat, în discuția de față, în mediatizarea situației.
  Sănătoși să fim, să mai avem răgazul de a lupta pentru frumusețe, pentru bine, pentru Adevăr!

  • Laurentiu Popa spune:

   Cursul discutiei este dat de niste pretinsi dascali absolut ignoranti, care se razboiesc intre ei si arunca cu zoaie in jurnalistii care au prezentat pe scurt si fara partinire o situatie simpla: la o simulare de examen a fost scos din sala un elev care intrase cu telefonul mobil. punct. Apoi cei care au citit, daca au citit, textul nu au inteles nimic, desi nu presupunea nu stiu ce abilitati, s-au apucat sa urle ca ce eminenta cenusie ar fi terfelita. Chiar nu aveti simtul ridicolului? Ori asta e nivelul dascalilor. Absolut rusinos. De ce nu mergeti sa va razboiti cu Inspectoratul Scolar ca aplica regulile impuse la nivel national? Copilul a gresit, bine ca nu e examenul propriu-zis. In rest, voi profesorii comentatori ati aratat adevarata fata a dascalimii din acest oras: multi prosti, prost-crescuti, nesimtiti si cu lacune serioase in redactarea unui text in limba romana, plin de invective. Vai si amar de scoala romaneasca!