Un drum national rupt, oameni evacuati si case inundate. Elicoptere trimise in ajutor. Pompierii din Timis au pus in functiune motopompele

Aproape 300 de oameni au fost evacuati din Lupeni, Aninoasa si Uricani, un drum national a fost rupt de ape, iar circulatia rutiera a fost oprita si mai multe locuinte au fost inundate, dupa ce apele raului Jiul de Vest au crescut la cote alarmante. Pentru zonele Valea de Brazi si Campul lui Neag, din judetul Hunedoara a fost transmis cod rosu de avertizare hidrologica, iar oamenii din zona au primit mesaje RO-alert. Elicoptere ale MAI vor survola zona afectata de inundatii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, in urma precipitatiilor inregistrate in noaptea de jos spre vineri, in zona Valea de Brazi si Campul lui Neag, cotele apelor Jiului de Vest au crescut alarmant depasind cota de inundatie.

”La ora 06:35 s-a transmis populatiei, din zonele Uricani, Lupeni, Petrosani un mesaj RO- alert de avertizare cod rosu hidrologic, valabil pana la ora 12:00. 75 de pompieri militari cu 20 de mijloace tehnice de interventie au fost mobilizate imediat si intervin in zonele afectate pentru evacuarea persoanelor aflate in pericol si pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo. Efectivele de pompieri au fost suplimentate cu echipaje ce insumeaza zeci de jandarmi, politisti si salvamontisti. Pompieri militari, jandarmi, salvamontisti din intregul judet Hunedoara precum si din judetele Caras-Severin, Timis si Sibiu intervin cu 34 de motopompe pentru evacuarea persoanelor din zonele afectate cat si pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo”, a transmis ISU Hunedoara.

DN 66 este inundat si rupt in zona Campul lui Neag, iar circulatia rutiera a fost oprita.

Au fost evacuate 270 persoane din localitatea Lupeni, Aninoasa si Uricani catre punctul de evacuare stabilit la scoala 2 Barbateni. inca 2 scoli generale au fost stabilite ca puncte de evacuare in localitatile Iscroni si Aninoasa.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a facut demersurile necesare pentru trimiterea in zona a 3 elicoptere pentru misiuni de recunoastere in teren si salvare- evacuare.

In zona afectata se transmit frecvent mesaje RO- alert si au fost pornite sistemele de avertizare acustica a populatiei.

In plus, s-a dispus masura restrictionarii circulatiei rutiere de catre echipajele politiei rutiere in Defileul Jiului si zonele adiacente, din cauza aluviunilor si copacilor care vin din amonte si rup poduri si podete.

https://www.facebook.com/DRDP.Timisoara/videos/628112554579925/

FOTO: DRDP Timisoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Popescu spune:

    Acceptați în continuare tăierea pădurilor. Vor veni austriecii să ne refacă drumurile, casele și viețile înapoi cum au fost. Se îmbogățesc câțiva și nenorocesc o grămadă de familii…..

  2. Adi spune:

    Poporas de manelisti drujbisti defrisatori, votanti pasivi si activi de borfasi psd-isti de 30 de ani, stiati ca 1 HA de padure retine 80 TONE de apa?