Noutati :

Un consilier judetean din Timis e primul roman care preia conducerea programului european Eurodyssee! Ce va face pentru tineri?

18 iunie, 2015 - 04:41 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Consilierul judetean Bianca Gavrilita a fost aleasa, la Goteborg, Suedia, presedinte al programului Eurodyssee pentru urmatorii doi ani. Reprezentanta judetului Timis devine in acest fel primul roman care conduce programul european ce permite tinerilor aflati in cautarea unui loc de munca sa beneficieze de un stagiu profesional in strainatate.

Consilierul judetean Bianca Gavrilita o inlocuieste in aceasta functie pe Michele Sabban care s-a aflat la conducerea organismului european in ultimii doi ani.

bianca-gavrilita

Unul dintre obiectivele mele este sa fac cunoscut acest program in randul tinerilor. Din pacate, numarul celor din Romania care au beneficiat de stagiile oferite de programul Eurodyssee este foarte mic. De asemenea, imi propun ca numarul regiunilor membre sa creasca, sa atragem in acest program noi regiuni din Europa, astfel incat programul sa devina cat mai atractiv si mai diversificat”, a declarat Bianca Gavrilita.

Totodata, judetul Timis va gazdui secretariatul general al programului Eurodyssee pentru perioada 2015-2016.

Programul Eurodyssee, derulat de catre Adunarea Regiunilor Europene, ARE, este un program de schimb de experienta intre regiunile Europei care permite tinerilor sa castige experienta profesionala intr-o institutie publica sau privata, oferindu-le in acelasi timp posibilitatea de a se perfectiona in cunoasterea unei limbi straine.

Programul Eurodyssee se adreseaza tinerilor, cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, care doresc sa dobandeasca o experienta profesionala care ofera o calificare. Totodata, le permite acestora sa invete sau sa se perfectioneze in utilizarea unei limbi straine. Stagiile au o durata cuprinsa intre 3 si 7 luni, iar domeniile sunt diverse: turism, administratie, informatica, multimedia, etc. La terminarea stagiului, beneficiarul primeste un atestat profesional.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...