Un concurs de-ti lasa gura apa, organizat de GAL Timisoara la Targul de Craciun din Traian, cartierul in care aproape 1 milion de euro vor fi investiti in locuinte sociale. Foto

TIMISOARA. Bucatari iscusiti din Timisoara s-au infruntat intr-un super concurs in care si-au aratat maiestria, competitie organizata de Grupul de Actiune Locala Timisoara, in deschiderea targului de Craciun Seri de TraIARNA, din cartierul care se pregateste de o adevarata ‘renastere’.

Intrecerea a avut ca scop promovarea marcii „Produs in Banat”, dar si sustinerea industriei HoReCa.

Evenimentul este primul de acest gen realizat prin intermendiul unui proiect cofinantat de Consiliul Judetean Timis. Iata si lista castigatorilor:

1. Premiul special pentru contributia adusa la dezvoltarea fondului de retete traditionale din Banat: Clătite la tigaie

2. Premiul special pentru utilizarea ingredientelor naturale: Restaurant Valahia

3. Premiul special pentru preparatul care respecta reteta traditionala si caracteristicile produsului: Casa Iorgovanul

4. Premiul special pentru cel mai traditional produs: Casa del Sole

5. Premiul special pentru cel mai bun antreu: Restaurant Miorița.

Recomandarile pot fi vizualizate pe site-ul https://bucatarie.inbanat.ro/recomandari.

Totodata, presedintele GAL Timisoara Catalin Tiuch si Sergiu Lazin, presedintele Asociatiei Cetatean de Traian, caut solutii de dezvoltare pentru aceasta zona a orasului.

Pentru a contribui la dezvoltarea cartierului Traian si a veni in sprijinul nazuintelor Asociatiei Cetatean de Traian, GAL Timisoara va finanta in perioada urmatoare investitii in locuinte sociale, cu o suma de 900.000 de euro. Mentionam ca proiectul GAL Timisoara a plecat de la ideea de a rezolva statutul tuturor spatiilor sociale din zona Traian, incercand sa asigure fonduri pentru acoperirea deficitului locativ al primariei Timisoara„, transmite presedintele GAL Timisoara, Catalin Tiuch.

Va reamintim, in aceasta saptamana reprezentantii GAL Timisoara alaturi de Fundatia Filantropia au semnat un parteneriat cu Parohia Fabric Vest, care va duce la transformarea in obiectiv turistic a bisericii ce poarta hramul „Pogorarea Sfantului Duh”, aflata pe strada Stefan cel Mare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Dede spune:

    Zona are potențial, fiind împânzită cu clădiri istorice, singurul inconvenient fiind etnia care o populează.