Un autobuz important e scos din circulatie de RATT. Pe tine te afecteaza?

TIMISOARA. Reprezentantii Regiei Autonome de Transport in Comun din Timisoara au decis sa desfiinteze o importanta linie metropolitana. Motivul? Asa au cerut beneficiarii.

Incepand din 1 decembrie, chiar de Ziua Nationala a Romaniei, RATT scoate din circulatie autobuzul de pe linia metropolitana M43, care lega Beregsau Mare de Sacalaz si de Timisoara.

„RATT anunta ca, incepand cu 1 decembrie 2014, in urma unei decizii a Consiliului Local Sacalaz, va inceta activitatea liniei metropolitane M43, care a circulat pe traseul Timisoara – Sacalaz – Beregsau Mare”, se arata intr-un comunicat emis de RATT.

Potrivit reprezentantilor Primariei Sacalaz, tarifele percepute de RATT sunt mult prea mari, asa ca au decis sa apeleze la o firma privata de transport persoane. Ilie Todasca sustine ca RATT cerea 7,92 lei/kilometru, in timp ce firma privata percepe un tarif de 4,5 lei/km.

„Contractul era de 70.000 – 80.000 de lei, lunar, iar diferenta de pret intre prestatia calculata si cat se incasa de la calatori trebuia platita din bugetul local. Nu mai putem suporta. Am facut o mica selectie de oferte si am gasit o firma privata cu 4,5 lei kilometrul cu tot cu TVA. Sunt 34.000 – 35.000 de lei pe care ii economisim si am scazut putin si pretul abonamentelor”, a declarat primarul comunei Sacalaz.

Asadar, desi RATT scoate din circulatie autobuzul care mergea pana la Sacalaz si la Beregsau Mare, reprezentantii primariei vor pune la dispozitia calatorilor un alt autobuz.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sunt curios cand vor pune reprezentatii primariei la dispozitie un alt autobuz. Si la ce tarife.Daca nici asta nu era rentabil…circula din an in paste si pretul era de 4,5 ron pana la Sacalaz, adica 5 km. Aproape ca la taxi…..

  2. Dimineata era plin, la ora 6.30 veneau DOUA pentru ca era neincapator cu copii care mergeau la scoala. Daca nici la 6 drumuri cate se faceau nu se scoteau banii… Daca faceau contract si pentru micorbuz care sa circule din ora in ora, si mai multi isi faceau abonamente pe langa cei care deja erau. Si totusi cum de pretul la km e aproape dublu intre cele doua firme ?