Opinia Timisoarei

Un an si jumatate de santier, cu peste 9 milioane de euro, pentru realizarea liniei duble de tramvai intre Solventul si Gara de Nord din Timisoara. A fost semnat contractul

TIMISOARA. O noua linie de tramvai va fi realizata la Timisoara, cu nu mai putin de 9 milioane de euro. A fost semnat contractul pentru proiectul tehnic si executia lucrarii de construire a unei noi linii de tramvai intre Solventul si Gara de Nord.

CITESTE SI: Vor fi intarzieri la Centura de Sud la Timisoara. Nici pana acum nu s-au facut calculele si documentele pentru lucrarile suplimentare la intersectiile cu Drumul Boilor si celalalte drumuri judetene. Video 

SYLC CON TRANS, lider de asociere, alaturi de partenerul LONGHERSIN sunt firmele care vor realiza obiectivul, dupa ce oferta lor a fost declarata castigatorare.

„Zona de intervenție cuprinde actualul traseu al străzii Gării, tronsonul cuprins între platforma Solventul şi intersecţia cu bd. General Ion Dragalina, cu respectarea traseului prevăzut în Planul Urbanistic General. În situația actuală linia de tramvai ocupă o mică porțiune, și anume 175 m, măsurați de la intersecția cu Bulevardul General Ion Dragalina. În această lungime este cuprinsă și bucla de întoarcere”, transmit reprezentantii Primariei.

Noua linie de tramvai va avea cale dubla de rulare pe o lungime de 1,4 kilometri. In cadrul aceluiasi proiect, se va reabilita carosabilul pe 14.000 de metro patrati si vor fi realizate trotuare si piste de biciclete pe 4.300 de metri patrati. Pe traseu vor fi amenajate 3 statii de tramvai si 37 de locuri de parcare. De asemenea, vor fi modernizate retelele edilitare de la suprafata si din subteran.

Valoarea contractului se ridica la 37 de milioane de lei, fara TVA, respectiv putin peste 9 milioane de euro. Durata de executie a contractului este de 22 de luni,, din care 4 pentru elaborarea proiectului tehnic si 18 pentru executia efectiva a lucrarilor.

Exit mobile version