Noutati :

Un an si jumatate de santier, cu peste 9 milioane de euro, pentru realizarea liniei duble de tramvai intre Solventul si Gara de Nord din Timisoara. A fost semnat contractul

13 octombrie, 2020 - 01:06 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
11

TIMISOARA. O noua linie de tramvai va fi realizata la Timisoara, cu nu mai putin de 9 milioane de euro. A fost semnat contractul pentru proiectul tehnic si executia lucrarii de construire a unei noi linii de tramvai intre Solventul si Gara de Nord.

CITESTE SI: Vor fi intarzieri la Centura de Sud la Timisoara. Nici pana acum nu s-au facut calculele si documentele pentru lucrarile suplimentare la intersectiile cu Drumul Boilor si celalalte drumuri judetene. Video 

SYLC CON TRANS, lider de asociere, alaturi de partenerul LONGHERSIN sunt firmele care vor realiza obiectivul, dupa ce oferta lor a fost declarata castigatorare.

„Zona de intervenție cuprinde actualul traseu al străzii Gării, tronsonul cuprins între platforma Solventul şi intersecţia cu bd. General Ion Dragalina, cu respectarea traseului prevăzut în Planul Urbanistic General. În situația actuală linia de tramvai ocupă o mică porțiune, și anume 175 m, măsurați de la intersecția cu Bulevardul General Ion Dragalina. În această lungime este cuprinsă și bucla de întoarcere”, transmit reprezentantii Primariei.

Noua linie de tramvai va avea cale dubla de rulare pe o lungime de 1,4 kilometri. In cadrul aceluiasi proiect, se va reabilita carosabilul pe 14.000 de metro patrati si vor fi realizate trotuare si piste de biciclete pe 4.300 de metri patrati. Pe traseu vor fi amenajate 3 statii de tramvai si 37 de locuri de parcare. De asemenea, vor fi modernizate retelele edilitare de la suprafata si din subteran.

Valoarea contractului se ridica la 37 de milioane de lei, fara TVA, respectiv putin peste 9 milioane de euro. Durata de executie a contractului este de 22 de luni,, din care 4 pentru elaborarea proiectului tehnic si 18 pentru executia efectiva a lucrarilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 11comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Think big.
  Acele linii sa treaca viitorul pod peste Bega de la Solventul la Bucla din Dambovita.
  De ce nu?

  • cat timp aveti la dispozitie? 50 ani? 70?

 2. Pai asa va fi insa peste 100 de ani!…

 3. Der Hampelmann Fritz Witz Figur nu trebuie să facă altceva patru ani inafară de implementarea proiectelor lăsate de vopsit. Dacă va avea tupeul să taie vreo panglica eu îl voi lua pe fugă cu oua clocite !

  • Foarte bine , daca arunci cu oua atunci o sa stim cine esti, nu doar un anonim care comenteaza aiurea.

   • Aceleasi comentarii le am și pe fb, deci nu sunt anonim.
    Pifke-le trebuie să vadă ce face cu semafoarele care l-au inspirat să numească Timișoara SEMAFORISOARA, să inceapă renovarea clădirilor istorice private din banii contribuabililor, cum a spus ca va face, să aducă cum a promis grădinarul de la Versailles să facă din Timișoara un oraș la fel de curat ca un oraș nemțesc, dar nu cum arată cartierele turcești din Berlin ! Firme de salubrizare are patru.
    In rest de proiectele mari de infrastructură din oraș s-au interesat alții cu mult înaintea lui.
    De lătrat poate oricine, fapte tavariș ca tot este de extremă stângă !! 😂😂😂

 4. Hahahaha 1 an jumatate pentru Pasajul Solventul hahahahahahaha
  Pai vopsitul nu a putut asfalta aleile dintr-un parc in mai putin de 2 ani si minte cu realizarea pasajului in un an jumate?
  Cat a durat o „simpla largire” a pasajelor Jiul sau Popa Sapca? Si acolo erau pasajele existente, nicidecum investitie noua? Cat a durat pasajul Michelangelo? De cat timp se largesc podurile de la Gara de nord care nu sunt inca finalizate?
  Iar finantarea pasajului ce sursa are? Bugetul orasului, sunt banii alocati deja sau lasa mostenire viitorului primar sa gaseasca sursa de finantare? Datorii la ANAF esalonate mai are Primaria Timisoara sau le-a platit pe toate?
  De latrat a latrat 8 ani microbul si nu a fost in stare sa duca la capat un singut proiect inceput in mandatul lui. Au mai ramas ciracii lui sa latre acum, dar mor si ei curand de foame.

  • Papagal nemțesc depinde de firma care face o construcție și clauzele in contract. La privat dacă ai câștigat licitația și ai semnat contractul trebuie să termini in termen dacă nu vrei să dai faliment. In România toate contractele cu statul se amână la maxim pentru că sunt toți mână in mână. Finanțarea este normal să fie din bugetul local pentru ca din cauza asta are primăria buget. Nu toate proiectele pot fi finanțate de UE din mai multe motive.
   Astăzi primar este neamțul care trebuie să facă numai două lucruri.
   1 să fie corect ca in Germania
   2 să respecte legislația românească
   Terminați cu tampeniile pentru că a zburat găina cu ața !
   Vopsitul este istorie, nu mai mânca KÂKT indiferent cât ești de flamand.

 5. 22luni. deci numa bine cu o luna inainte de alegerile viitoare. ar fi ok. dupa aia inca 4 ani studii pentru podu peste bega si 4 pentru realizare. dupa aia se apuca de stadion 4ani

 6. Ultimele tunuri ale robului interlpopilor, la preturi cu o treime peste normal…

  • Cretinoid psd-isto-usr-ist aIci este vorba despre o stradă cu patru benzi de circulație trotuare pistele pentru biciclete iluminat public și linii de tramvai duble.
   Dacă prețul nu corespunde noua administrație poate sesiza curte de conturi, licitația anulată și tragerea la răspundere al vinovaților. Nu mai mânca kakt indiferent cât ești de flamand.