Un adevarat ‘arsenal’, in Piata Traian, de Ziua Serviciilor Publice la Timisoara. GALERIE FOTO!

TIMISOARA. Mascati, grenade, pusti, barci, ambulante, motociclete, masti de gaz, un robot special care ajunge in canalizare – toate si-au gasit loc in Piata Traian din Timisoara, la cea de-a doua editie a Zilei Serviciilor Publice.

20 de institutii si societati din oras si-au prezentat „oferta” pentru timisoreni. Printre acestea s-au numarat Retim, Aquatim,  Societatea de Drumuri Municipale, RATT, Piete S.A., Politia Locala Timisoara, Primaria Timisoara, Inspectoratul de Jandarmi sau Inspectoratul Judetean de Politie, dar si Colterm care numai ce i-a lasat pe abonati 24 de ore fara apa calda.

Piata Traian a fost ocupata de mascati, pusti, grenade, barci, motociclete, autospeciale SMURD, ambulante si medici, cei mici putand invata cum sa acorde primul ajutor. Politistii le-au aratat timisorenilor toate cupele si diplomele castigate in fel de fel de concursuri, nationale sau internationale, dar si arsenalul din dotare, prichindeii fiind cei mai incantati de pusti si de catuse.

In Piata Traian a fost montata si o scena, pe care au urcat trupa Phaser, dar si alti artisti, inclusiv copii. A fost programata si o piesa de teatru, pusa in scena de actorii de la Teatrul pentru Copii si Tineret Merlin.

In cadrul Zilei Serviciilor Publice, societatea de salubritate le-a aratat timisorenilor un utilaj special, care are doua utilitati: vara se poate folosi pentru ridicarea containerelor pline de deseuri, iar iarna poate curata zapada de pe strazile inguste. Aquatim a avut de aratat un robotel special care poate fi trimis in canalizare, iar Colterm a expus… un calorifer.

ziua serviciilor publice piata traian  (88)

„Ziua Serviciilor Publice este o ocazie extraordinar de buna pentru a crea o punte intre cetateni si prestatorii de servicii din cele mai diverse domenii. Este o ocazie de care foarte multi ar trebui sa profite, pentru a culege informatii, pe care probabil nu le stiu sau le este mai greu sa le afle. Incercam sa producem o permanentizare a acestei zile, tocmai pentru a facilita acest dialog. Retim isi prezinta toata oferta de servicii. Profitam de ocazie ca sa contribuim la invatarea concetatenilor nostri cu privire la colectarea selectiva si la protectia mediului”, ne-a spus Livian Hotico, purtator de cuvant Retim.

Reprezentantii Aquatim le promit timisorenilor si timisenilor ca nu vor creste nici anul acesta pretul la apa, acesta fiind printre cele mai scazute din tara.

ziua serviciilor publice piata traian  (52)

„Venim cu o sigla noua, asa cum ii sta bine unei firme in dezvoltare. Aquatim a devenit operator regional, fara probleme financiare. Sigla noastra sugereaza ca Timisoara a fost alimentata cu apa inca din Evul Mediu, elementul central fiind un turn, sistemul evoluand continuu. Vrem sa oferim consumatorilor nostri stabilitate. Aquatim are cel mai scazut pret la apa, cele mai bune cifre financiare din tara, chiar am primit un e-mail care spune ca am luat locul I pe tara, conferit de catre Camera Nationala de Comert, care ia date de la Registrul Comertului. Mentinem pretul la apa anul acesta”, ne-a spus Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Politia Locala si-a expus toate cupele si diplomele obtinute de agenti in cadrul competitiilor nationale si internationale la care au participat. Au mers in Piata Traian cu aparate cu electrosocuri, catuse, dar si cu… autocolantele pe care politistii locali le lipesc pe parbrizele masinilor parcate ilegal. Reprezentantii Politiei Locale le recomanda timisorenilor sa foloseasca cu incredere numerele de telefon ale Dispeceratului, pentru orice sesizari.

„Politistii locali sunt impartiti pentru patrulare in teren in functie de situatia operativa. Sunt prevazute patrule in 3 schimburi, asta inseamna atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. Incercam sa cuprindem o cat mai mare arie a orasului si sa raspundem tuturor sesizarilor pe care le primim. Vrem sa ii apropiem pe cetateni de noi, trebuie sa stie ca pot sa ne sesizeze orice problema, ori de cate ori considera acest lucru. Ne pot solicita sprijinul non-stop la Dispeceratul Politiei Locale Timisoara 0256.246.112 sau 0256.968”, a declarat Daniela Seracin, purtator de cuvant al institutiei.

Reprezentantii Primariei Timisoara, prezenti si ei cu un stand in Piata Traian, sustin ca le pot asigura timisorenilor toate serviciile necesare, inclusiv apa calda, manifestarea fiind organizata la o zi distanta dupa ce timisorenii au stat aproape 24 de ore fara apa calda.

„Pot sa spun ca da, le putem asigura timisorenilor servicii publice fara probleme. Inclusiv apa calda, a fost o intrerupere de ceva mai putin de 24 de ore, pe care o regretam. S-a ajuns la o esalonare indeajuns de avantajoasa pentru ambele parti cu furnizorul de gaz, astfel incat nu vor mai exista in cursul acestui an probleme la apa calda”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu. Edilul nu s-a referit insa si la… anul viitor.

Foto: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.