Opinia Timisoarei

Umbrarescu va construi al doilea segment din autostrada Timisoara – Lugoj. Vezi cat costa!

Firma Spedition UMB, detinuta de Dorinel Umbrarescu, a fost desemnata de catre Compania de Autostrazi castigatoare a licitatiei de construire a celui de-al doilea tronson al autostrazii Timisoara-Lugoj. Aceasta, dupa descalificarea firmei ce a avut cel mai bun pret, spaniolii de la Constructora San Jose.

Potrivit surselor neoficiale din cadrul proiectului, asocierea spaniola Constructora San Jose/Sevicon Obras e Infraestructuras a fost descalificata din motive neprecizate inca de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

Ca urmare a faptului ca firmele lui executa si primul tronson al autostrazii Timisoara-Lugoj (de fapt o centura a primei localitati mentionate), Dorinel Umbrarescu are realizata organizarea de santier in zona, avantaj ce ii permite sa isi micsoreze costurile necesare realizarii autostrazii.

El a depus oferte si pentru construirea altor trei tronsoane de autostrada dintre Lugoj si Deva, licitatii in cazul carora CNADNR nu a desemnat deocamdata niciun castigator. Spedition UMB si Tehnostrade au prezentat cele mai mici preturi petru executia tronsoanelor (aproximativ 40-45% din valoarea estimata), situandu-se pe primul loc, cel putin la criteriul financiar al ofertelor.

Astfel, Unbrarescu va primi 90 de milioane de euro pentru acest tronson.

Exit mobile version