Noutati :

Umbrarescu pierde contractul pentru autostrada Timisoara-Lugoj. Urmeaza ca ofertele sa fie reevaluate!

12 februarie, 2013 - 01:47 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Asocierea SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL, controlata de Dorinel Umbrarescu si declarata castigatoarea contractului de proiectare si executie a autostrazii Timisoara – Lugoj, lot 2, pierde, cel putin pentru moment, contractul atribuit de CNADNR.

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis anularea rezultatului licitatiei care fusese castigata de Umbrarescu si a dispus reevaluarea ofertelor, inclusiv a ofertei asocierii Spedition UMB-Tehnostrade, in maximum 10 zile de la anuntarea deciziei sale.

Cine a contestat licitatia la CNSC

Pe 14 ianuarie 2013, SC Selina SRL, liderul Asocierii SC Selina SRL-Doprastav, a. s. – SC Sodi Constructii SRL, a constestat la CNSC rezultatul procedurii de atribuire in cadrul licitatiei organizate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) pentru proiectarea si executia autostrazii Timisoara – Lugoj, lot 2.

Firma care a contestat rezultatul licitatiei pentru proiectarea si executia autostrazii Timisoara-Lugoj, lot 2 a fost reprezentata in acest dosar de cabinetul de avocatura al Iuliei Vass.

Ce a solicitat SC Selina SRL Consiliului

Liderul asocierii antementionate a solicitat Consiliului, printre altele, obligarea CNADNR la reevaluarea ofertei asocierii pe care firma o reprezinta si declararea ei drept conforma, acceptabila si castigatoare. in aceeasi logica, liderul asocierii a cerut Consiliului obligarea autoritatii contractante (adica CNADNR) la reevaluarea ofertei care a fost declarata castigatoare, adica a ofertei asocierii controlate de Umbrarescu, si declararea ei drept inadmisibila.

Cum raspunde Consiliul

CNSC a respins ambele solicitari ale SC Selina SRL explicitate mai sus. Mai precis, Consiliul a respins desemnarea ofertei firmei SC Selina SRL drept castigatoare, precum si solicitarea SC Selina SRL de declarare a ofertei Asocierea SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL drept inadmisibila.

Pe 24 ianuarie 2013, asocierea controlata de Umbrarescu a inaintat Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor o cerere de interventie, prin care a solicitat respingerea contestatiei firmei SC Selina SRL.
Tot pe 8 februarie, Consiliul a respins cererea de interventie inaintata de asocierea Spedition UMB – Tehnostrade ca nefondata.

Miza contractului pentru proiectarea si executia autostrazii Timisoara-Lugoj, lot 2: peste 139 de milioane de euro.

Autostrada Timisoara-Lugoj, lot 2 are aproximativ 25 de kilometri

Contractul urmeaza sa se deruleze pe parcursul a 78 de luni de la data atribuirii, potrivit anuntului de participare publicat in SEAP pe 3 aprilie 2012. Contractul de proiectare si executie a autostrazii Timisoara-Lugoj, lot 2 este estimat de Compania de Autostrazi la 611,88 milioane de lei, fara TVA si este finantat din Fondul de Coeziune, in proportie de 85% si din bugetul de stat, in proportie de 15%.

Asocierea controlata de Umbrarescu a fost declarata castigatoarea licitatiei, la inceputul acestui an, oferind 402 milioane de lei, fara TVA.

CITESTE SI: Oferta lui Umbrarescu pentru lotul al doilea al Autostrazii Timisoara- Lugoj a fost contestata. Vezi ce se intampla in continuare!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...