Opinia Timisoarei

Umbrarescu intra in forta sa termine Centura Sud Timisoara. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu: Am dat ordinul de incepere a lucrarilor

default

TIMISOARA. Ramasa la un stadiu de nici 60% realizare, Centura de Sud Timisoara intra in etapa de finalizare a lucrarilor. A fost dat ordinul de incepere, anunta ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, astfel ca noul constructor, Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL, trece la treaba.

CITESTE SI: Ulei ars pana a devenit negru, mizerie peste tot. Protectia Consumatorilor a mai inchis un restaurant la Timisoara. Foto 

Ministrul crede ca obiectivul de infrastructura, atat de asteptat la Timisoara, va fi gata inainte de termenul de 12 luni pe care il are constructorul.

Astazi (vineri, 7 iulie, n.r.) a fost emis ordinul de incepere pentru Centura Sud. Am facut acea licitatie noua, azi s-a dat ordinul de incepere, UMB a primit ordinul de luni va face organizarea de santier, vor intra in forta. Termenul de executie este de 12 luni, dar eu sunt convins ca va fi redus la 7-8 luni maximum. Cei de la DRDP au emis ordinul de incepere pentru Centura Sud„, anunta la Timisoara Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

La data rezilierii contractului anterior, in decembrie 2022, progresul fizic al lucrarilor era de 58,26%.

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a UE 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Exit mobile version