Noutati :

Ultimul anunt al MApN despre mobilizarea rezervistilor si recrutarea tinerilor din Romania

13 februarie, 2015 - 10:07 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Anunt extrem de important al Ministerului Apararii Nationale! MApN vine in aceasta dimineata cu ultimele precizari privind situatia reala in legatura cu mobilizarea rezervistilor si recrutarea tinerilor din Romania.

MApN subliniaza inca o data ca nu a fost declansat niciun proces de mobilizare a rezervistilor sau de recrutare a tinerilor in contextul crizei din Ucraina, dupa ce in mass-media au reaparut o serie de speculatii pe aceasta tema.

Ministerul Apararii Nationale infirma categoric existenta vreunui proces de mobilizare a rezervistilor si de recrutare a tinerilor pe teritoriul Romaniei. Mobilizarea rezervistilor si incorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declararea starii de razboi sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/2009 privind regimul starii de mobilizare partiala sau totala a fortelor armate si al starii de razboi„, se precizeaza intr-un comunicat remis presei de MApN.

Astfel, in primavara trecuta, in contextul crizei din Ucraina, a fost aprobat si publicat in Monitorul Oficial modelul formularului medical pe care tinerii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani vor trebui sa il prezinte la comisiile locale de recrutare-incorporare pentru a fi inrolati in caz de razboi.

In presa au aparut o serie de articole legate de o iminenta mobilizare in Romania, subiectul fiind reluat si zilele acestea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...