Ultimele zile de inscriere in proiectul unic in Romania, in care 30 de case vor fi renovate in doar 3 zile. Voluntarii vor gusta bunatati si vor descoperi un loc magic din Banat

TIMISOARA. Mai aveți o săptămână la dispoziție să vă înscrieți la cel mai mare proiect de renovare din Banat.

Color the Village/Colorează Satul va avea loc în perioada 20-22 iunie la Eftimie Murgu, județul Caraș Severin. Peste 200 de voluntari s-au anunțat deja, pregătiți să zugrăvească 30 de case din sat, în numai 3 zile. Duminica, 16 iunie, va fi ultima zi în care vă puteți înscrie pentru proiectul Color the Village.

Vor fi 3 zile în care voluntarii vor avea parte de o experiență unică: vor zugrăvi fațade și porți pentru 30 de case, vor locui în sat, la localnici, vor gusta din produsele tradiționale, vor vizita morile de apă și vor descoperi Valea Rudăriei.

Evenimentul este va fi un adevărat festival al faptelor bune. Participanții nu cumpără bilete, ci își pun mănuși și iau pensule în mână. Nu asistă la concerte, ci lucrează cot la cot cu localnicii, să îi ajute să își renoveze casele.  Este mult de lucru, însă la finalul celor 3 zile vor fi cel puțin 30 de case frumoase, proaspăt zugrăvite, la care le vom pune și flori la ferestre. Împreună, transformăm un sat, îi dăm din nou viață, din nou culoare.

Voluntarii care s-au înscris deja sunt și fete și băieți care vor veni singuri sau cu prietenii și familia, să petreacă timpul împreună pentru a ajuta această comunitate. Vin și echipe gata formate, de la diferite companii multinaționale sau instituții publice care doresc să facă adevărate team-buildinguri, dar și să lase ceva în urmă. Avem și elevi de la o școală din Timișoara care vin cu profesorii lor să participe la acest eveniment. Cei care doresc să ni se alăture nu au nevoie de experiență, ei vor lucra în echipe și vor fi îndrumați pas cu pas”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Pentru a se înscrie, voluntarii trebuie să intre pe site-ul proiectului, www.colorthevillage.ro și să completeze formularul de înscriere, unde pot alege să participe una sau mai multe zile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.