Noutati :

Ultimele zile de colectare de deseuri periculoase din zona 1 Rural, in Timis

29 august, 2019 - 12:57 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. RETIM incheie la inceputul saptamanii viitoare campania de colectare a deseurilor periculoase in zona 1 Rural Timis.

Ultima zi in care deseurile periculoase vor fi ridicate este 2 septembrie, iar in aceasta perioada locuitorii din Varias, Sanandrei, Checea, Foeni, Otelec, Uivar, Dudestii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvaz, Peciu Nou, Sacalaz isi pot duce deseurile in locatiile stabilite de RETIM.

Deseuri periculoase sunt: ambalaje care conțin reziduri de substante periculoase sau sunt contaminate cu substante periculoase, ambalaje metalice care contin o matrica poroasa solida formata din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanti, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in alta parte), materiale de lustruire si imbracaminte de protectie contaminate cu substante periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi si rasini cu continut de substante periculoase; baterii si acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii si acumulatori nesortate continand aceste baterii, solventi, acizi, alcali, uleiuri si grasimi, altele decat cele comestibile, detergenti cu continut de substante periculoase, butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu continut de substante periculoase, deseuri din lemn cu continut de substante periculoase, pesticide, deseuri de vopsele si lacuri cu continut de solventi organici sau alte substante periculoase.

Nu se colecteaza: deseuri municipale, biodegradabile, vegetale,deseuri periculoase industriale (inclusiv cele rezultate din productie), constructii si demolari, echipamente electrice si electronice si ambalaje.

RETIM le aminteste timisenilor ca este interzisa depunerea deseurilor periculoase pe domeniul public in afara programului de colectare.

AICI aveti lista completa cu punctele de colectare a deseurilor periculoase in zona 1 Rural.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...