Noutati :

Ultimele premii ale Societatii Timisoara s-au acordat intr-un cadru restrans. Au participat mai putin de 100 de persoane

14 martie, 2011 - 03:48 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Daca in alti ani decernarea Premiilor Societatii Timisoara a adunat sute de oameni si chiar actuali si fost presedinti de stat, in 2011, ultimul in care se mai acorda aceste premii, interesul a fost scazut.

Ultimele premii ale Societatii Timisoara au fost decernate astazi, la Biblioteca Centrala Universitara Timisoara “Eugen Todoran”. Pana in 100 de persoane au fost prezente, in conditiile in care in alti ani la eveniment se umplea cu usurinta sala de spectacole a Operei din Timisoara.

In mai putin de 15 minute au fost acordate premiile, iar ceremonia s-a incheiat cu un moment artistic sustinut de violonista Ioana Voicu Arnautoiu si a actorul Ion Caramitru.

In acest an, Societatea Timisoara a decis sa acorde Premiul „Speranta” lui Ion Caramitru, „pentru atitudinea transanta pe care a avut-o intotdeauna si pentru pozitia sa consecventa din ultimii 21 de ani”, acest premiu fiind acordat pentru „cea mai insemnata contributie la instaurarea democratiei, destramarea structurilor comuniste si mentinerea sperantei in Romania”.

„Primesc aceasta distinctie cu sentimentul ca nu o meritam. Inteleg ca sunt ultimul care o primeste. Sunt un scriitor de text cu speranta ca tot ce pot eu sa adun e pentru ceilalti. Aceasta este cea mai mare onoare primita pana azi”, a declarat Ion Caramitru, dupa ce a primit premiul.

Premiul „Ion Monoran”, oferit pentru „staruinta in demersurile de a decanta valorile morale in societatea romaneasca” a fost castigat de violonista, Ioana Voicu Arnautoiu.

„Regret ca Societatea Timisoara a decis sa nu mai acorde premii pentru ca Societatea Timisoara este lumina. Cred ca, in continuare, trebuie sa militeze pentru valorile morale”, a spus aceasta.

Premiul „Alexandra Indries”, oferit de ziarul „Timisoara”, pentru contributia, prin intermediului cuvantului scris, la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democratiei si ale statului de drept in Romania va fi acordat corespondentului cotidianului „Evenimentul Zilei” in Timisoara, Georgeta Petrovici.

Premiul „Secera si ciocanul” nu a mai fost acordat in acest an.

Infiintate in anul 1991, Premiile Societatii Timisoara au ajuns la ultima editie. Anul 2011 este ultimul in care aceste premii se acorda. „Aceasta este o hotarare fireasca dupa 21 de ani de la Revolutia din decembrie 1989”, a declarat Florian Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...