Noutati :

Ultimele directii date de Bruxelles, dupa actualizarea programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii

30 martie, 2022 - 04:18 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Au fost transmise Centrului de Proiecte din Timisoara ultimele indrumari, inainte de implementarea proiectului Timisoara Capitala Europeana a Culturii in 2023.

CITESTE SI: Gata, s-a decis soarta pistei de biciclete ce leaga Timisoara de granita cu Serbia. O va intretine Consiliul Judetean Timis 

Specialistii de la Bruxelles au apreciat ca actualizarile facute de echipa curatoriala completeaza si respecta dosarul de candidatura cu care orasul a castigat titlul, in 2016, si le-au trasat ultimele directii pentru ca, in 2023, atunci cand orasul va deveni Capitala Culturala, evenimentele sa se desfasoare conform planificarii.

Panelul de Experți încurajează Echipa și toate părțile interesate – inclusiv autoritățile publice relevante – să continue proiectul, așa cum este planificat în prezent. Panelul de Experți dorește să sublinieze că pentru succesul anului de Capitală Europeană a Culturii la Timișoara în 2023 este esențial:
— Să se treacă fără întârziere la contractarea proiectelor din Programul Cultural actualizat, cu parteneri locali, naționali și europeni. Aceste contracte trebuie să includă un plan de producție clar.
— Să se asigure că Echipa Curatorială poate lucra independent și eficient pe baza Programul Cultural actualizat și aprobat și că doar Echipa Curatorială are ultimul cuvânt în ceea ce privește deciziile referitoare la programare.
— Să garanteze păstrarea și consolidarea dimensiunii europene a Programului Timișoara 2023 pe tot parcursul etapei de implementare.
— Să se angajeze rapid în derularea strategiei de comunicare și a planurilor de marketing ale Proiectului Timișoara 2023″, au precizat membrii juriului european de la Bruxelles, prin intermediul unei scrisori pe care au transmis-o Centrului de Proiecte din Timisoara.

Reprezentantii Primariei Timisoara reamintesc ca, in total, 15 milioane de euro vor fi alocati de municipalitate in 2022 si 2023, pentru sustinerea Programului National Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...