Ultimele descoperiri in tratamentul cancerului, analizate la Timisoara de 400 de medici oncologi de elita din intreaga lume. Imunoterapia, in top

TIMISOARA. Eveniment de top in calendarul oncologiei romanesti, la Timisoara.

OncoHelp Summer School – Imunoterapia Cancerului, un eveniment de referinta in domeniul oncologic din vestul Romaniei, ajunge la cea de-a saptea editie. Programata sa se desfasoare pe parcursul a patru zile, conferinta va aborda cele mai recente inovatii si descoperiri in tratamentul cancerului, cu un accent deosebit pe imunoterapie, care reprezinta punctul principal al prezentarilor si dezbaterilor.

OncoHelp Summer School continua sa fie un eveniment de top in calendarul oncologic, fiind o platforma nu doar pentru abordarea celor mai recente progrese in domeniul bolilor oncologice, dar si pentru consolidarea colaborarii intre specialistii din acest domeniu.

Sunt aproape 400 de specialisti in oncologie, si nu numai, care vin din intreaga lume la Timisoara. Avem invitati de peste tot, medici care lucreaza in spitale universitare, centre de cercetare din Europa, Statele Unite si Asia. Imunoterapia reprezinta viitorul in lupta impotriva cancerului, oferind organismului capacitatea de a combate boala prin propriul sistem imunitar. Suntem inca in epoca de piatra in acest domeniu, care este insa intr-o continua dezvoltare”, spune prof. dr. Serban Negru, presedinte Asociatiei OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timisoara.

Printre subiectele care vor fi abordate la conferinta din acest an se numara toxicitatile induse de imunoterapie, cancerele urogenitale, imunoterapia in carcinoamele renale si in cancerul de prostata, dar se va discuta si despre cancerele digestive si cel pulmonar.
O sesiune separata este dedicata tinerilor oncologi.

In cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp, numeroase studii clinice exploreaza potentialul imunoterapiei. Prin activarea celulelor imune, acest tratament nu doar incetineste dezvoltarea tumorilor, dar si intareste sistemul imunitar, reducand riscul de proliferare a celulelor canceroase,” spune prof. dr. Serban Negru – presedinte Asociatiei OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timisoara.

Cu toate acestea, imunoterapia nu este aplicabila in toate tipurile de cancer sau in toate stadiile bolii, motiv pentru care tratamentele conventionale, precum chimioterapia si radioterapia, raman esentiale.

Unul dintre rolurile asumate de Asociatia OncoHelp este reprezentat de implicarea in educatia medicala continua a personalului medical, componenta didactica fiind ceea ce defineste Spitalul OncoHelp ca unitate medicala universitara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Tot respectul pentru dl Serban Negru a carui parinti au fost rapusi de cancer,iar el si-a dedicat apoi intreaga cariera in lupta impotriva acestei boli,infiintand la inceput acest OncoHelp chiar in sediul casei parintesti

  2. Multa lume s-a vindecat de cancer, sunt tratamente muuuult mai ieftine,dar banii f multi se obtin din chimioterapie . OMS si Gig farma nu accepta sa piarda miliardele aduse de otravurile lor.