Noutati :

Ultima veste despre Spitalul Regional de la Timisoara

1 noiembrie, 2017 - 03:47 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

Au fost facute primele demersuri pentru demararea procedurilor necesare in vederea construirii a cinci spitale regionale, printre care si cel din Timisoara, anunta Guvernul Romaniei, care a adoptat miercuri un memorandum in acest sens.

CITESTE SI: Veste buna pentru timisorenii care circula pe una dintre cele mai aglomerate linii de tramvai din Timisoara 

Astfel, in perioada urmataore, vor fi initiate demersuri pentru a gasi surse de finantare pentru construirea spitalelor, iar in cazul in care va fi necesar, se vor putea face imprumuturi la nivel guvernamental, cu respectarea legislatiei privind datoria publica.

De asemenea, se vor face consultari cu administratiile publice locale, pentru a fi gasite si terenurile pe care ar urma sa fie ridicate noile cladiri.

Ministerul Sanatatii este responsabil de pregatirea proiectelor privind constructia a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursa de finantare fonduri europene, iar un numar de cinci spitale vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI).

Va reamintim, in luna februarie a acestui an, a fost respinsa finantarea construirii unui spital regional la Timisoara, dupa ce in decembrie, anul trecut Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat un acord privind constructia a trei spitale regionale, la Cluj-Napoca, Craiova si Iasi. Constructia acestora este inclusa in Strategia Romaniei pentru sectorul sanatatii, dar si in Programul Operational Regional pentru perioada 2014/2020.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...