Noutati :

Ultima veste despre Sala Polivalenta de 16.000 de locuri de la Timisoara! Ce-a putut sa faca primarul Nicolae Robu?

14 februarie, 2017 - 03:15 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Adoptarea legii bugetului pe 2017 a rezervat o surpriza trista pentru Timisoara. Niciun leu nu a fost prevazut pentru Sala Polivalenta in viitoarea Capitala Cuturala a Europei.

CITESTE SI: Au venit cu bebelusul abia nascut sa-si reinnoiasca juramintele! Povestea de iubire de pe Pasarela de la Parcul Copiilor din Timisoara! 

Primaria nu renunta insa la sala si a trimis primele documente catre Compania Nationala de Investitii.

In luna noiembrie a anului trecut primarul Nicolae Robu anunta ca Timisoara va avea cu certitudine o sala moderna.

Am primit o instiinare ca s-a aprobat construirea unei sali polivalente cu o capacitate de 16.000 locuri. Noi am cerut una de 15.000 locuri, dar e in derulare un proiect pilot, cum scrie aici, care prevede realizarea unei sali polivalente cu 16.000 de locuri pe scaune. Ni se mai spune aici ca studiul de fezabilitate, proiect pilot, a fost elaborat, si necesita acum o actualizare. Noi am mai vorbit despre asta, eu am primit informatii ca se elaboreaza un proiect pilot pentru o sala de 14.000 sau 15.000 de locuri, pentru ca proiectul sa fie implementat la Timisoara si in Bucuresti„, spunea in noiembrie primarul Timisoarei.

CITESTE SI: Alte 29 de blocuri vor fi anvelopate la Timisoara. Care sunt zonele in care se vor incepe mai repede lucrarile

Intre timp, in bugetul national pe 2017, Guvernul Grindeanu nu a prevazut bani pentru inceperea lucrarilor in acest an. Primaria Timisoara insista insa la Compania Nationala de Investitii in speranta ca proiectul va fi pus in miscare.

Eu continui sa pun presiune la nivelul Companiei Nationale de Investitii, unde a existat toata deschiderea. Astazi transmis si am semnat documentele pentru a transmite la CNI extrasele de carte funciara la zi, cu parcelele pe care trebuie sa se realizeze acest obiectiv. Este vorba de 4 sau 5 parcele. Am transmis, de asemenea, si un studiu geo pe care l-am facut noi Primaria Timisoara si l-am facut la o adancime suficienta astfel incat sa fie indeplinite conditiile primordiale pentru lansarea totutsi a obiectivului de investitii„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Sala de 16.000 de locuri ar urma sa faca parte din complexul sportiv pe care Nicolae Robu l-a prezentat in urma cu aproape doi ani, si care ar trebui sa fie ridicat in zona stadionului Dan Paltinisanu. Complexul ar trebui sa cuprinda si o noua arena de peste 40.000 de locuri, un velodrom, un bazin olimpic si chiar un hotel.

In acest moment Timisoara beneficiaza de singura sala Polivalenta, „Constantin Jude”, care in acest an implineste 49 de ani de la inaugurare, si care are o capacitate de 2200 de locuri.


La sala de la Baza 2 Politehnica lucrarile sunt sistate, deocamdata, si va fi organiaza o noua licitatie pentru o firma care sa continue lucrarile, dupa falimentul celei care a castigat lucrarea in prima instanta.


Alte doua sali in care pot fi organizate competitii sportive sunt Mircea Albu, in Calea Circumvalatiunii, si cea particulara de langa stadionul Dan Paltinisanu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Când te uiți la acești oameni care fac pe calculator desene din altă lume iar ei nu sunt în stare să facă un wc public in centrul orașului te apucă plânsul și râsul

  2. Pai man, tu nu intelegi, acolo imd apar sugativele care vro sa traga orice leu de pe primarie!
    Ii doare pe ei in **** daca proiectul ajunge la maturitate ca-n schite, arhitectu-si face treaba si aia e!