Noutati :

Ultima schimbare la fata a Spitalului Judetean din Timisoara. Ce se pregateste pentru pacienti?

5 noiembrie, 2015 - 09:42 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Parcarea, unitatea de primiri urgente , blocul operator, dar si morga Spitalului Judetean se innoiesc. Sute de mii de euro vor fi investiti in modernizarea celei mai mari unitati medicale din vestul Romaniei si a aparaturii pe care medicii o folosesc. Prima sectie care urmeaza sa fie complet finalizata in curand este cea de Primiri Urgente.

Si chirurgii vor lucra mai bine. Trusele chirurgicale pe care le folosesc vor fi schimbate cu altele noi.

„O importanta suma de bani a fost alocata pentru aparate la instrumente la blocurile operatorii. Este vorba de acele truse chirurgicale de interventii clasice, care de foarte mult timp nu au mai fost reinnoite si chirurgii au solicitat sa cumparam neaparat instrumente chirurgicale”, a precizat medicul Marius Craina, managerul spitalului.

Investitii se vor face si in sectia de Pediatrie a spitalului, unde vor fi investiti 150.000 de euro in modernizare.

„Compartimentul de Terapie Intensiva in pediatrie il avem doar pe hartie, dar nu am avut saloanele dotate corespunzator. Cumparam aparatura de 150.000 euro, paturi de terapie intensiva, aparate necesare”, a spus managerul Spitalului Judetean, Marius Craina.

O alta prioritate insa, pentru conducerea spitalului este renovarea si dotarea morgii, care functioneaza exact in aceleasi conditii ca acum 40 de ani, cand a fost infiintata.

„In urma unui consiliu medical, am stabilit ca prioritate renovarea si dotarea cu aparatura medicala a sectiei de prosectura, respectiv a morgii. 150.000 euro este necesarul de aparatura medicală pentru morga. Tot pe banii Consiliului Judetean, prosectura a intrat in renovare, reabilitare completa, astfel incat acum la subsol se lucreaza pentru modernizarea sectiei de prosectura pentru prima oara de cand este Spitalul Judetean, de 40 ani, dat in functiune”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judetean.

In total, in Spitalul Judetean sunt in desfasurare sase santiere. O parte din banii pentru modernizarea Spitalului Judetean s-au economisit in urma unei licitatii.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. sa nu uitati de mafia din morga srl