Noutati :

Ultima etapa de inscrieri in clasa pregatitoare si clasa I a inceput in Timis. Peste 90% din locuri sunt ocupate

2 mai, 2012 - 10:07 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Cateva sute de locuri mai sunt disponibile in Timisoara pentru clasa pregatitoare si clasa I in ultima etapa a inscrierilor. Cele mai multe sunt destinate prichindeilor de clasa pregatitoare.

In Timis sunt aproximativ 8.500 de viitori elevi recenzati, din care peste 5.000 au fost inscrisi in clasa I si aproximativ 3.400 in clasa pregatitoare dupa primele trei etapa ale inregistrarilor la scoli.

Inaintea ultimei etape de inscrieri, peste 90% dintre elevii recenzati au fost deja inscrisi, aproximativ 8.000 de elevi fiind inregistrati la scolile din judet.

A patra etapa de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa I are loc in perioada 2-9 mai. Ultima etapa consta in inscrierea pe locurile disponibile, la unitatile dorite, a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar au fost respinsi initial, din lipsa de locuri.

Intre 11 si 18 mai va avea loc inscrierea copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate, iar in 21 mai – afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare sau in clasa I.

Marin Popescu, inspectorul scolar general din Timis, a precizat ca inscrieri se vor mai putea face pana la inceputul anului scolar viitor. „Aceste etape de inscrieri ne ajuta sa ne facem planul de scolarizare pentrul viitor. Daca vor veni parinti sa-si inscrie copiii dupa etapele de inscrieri, nu-i vom refuza pe copii„, a explicat Marin Popescu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...