Noutati :

Ultima decizie legata de TERASELE din Timisoara, pe caldurile astea cumplite! Sa ne bucuram!

24 iulie, 2015 - 12:34 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. V-ati saturat sa mergeti la o terasa din centrul Timisoarei la ora 11.00 seara si sa nu va mai serveasca nimeni? Avem vesti bune. Acestea ar putea ramane deschise pana dupa miezul noptii, conform unui proiect de hotarare al Consiliului Local Timisoara.

Alesii decid, in urmatoarea sedinta ordinara, care va avea loc vineri, 31 iulie, daca sa lase terasele deschise pana la ora 1:00 noaptea. Vorbim despre cele amplasate in Cartierul Cetate, Piata Victoriei, Piata Traian, Piata Unirii, Complexul Studentesc sau pe malurile Begai. In restul orasului, acolo unde sunt zone rezidentiale, terasele se vor inchide la ora 22:00, se arata in proiectul de hotarare.

Orarul de functionare pentru terasele sezoniere din centrul orasului fusese stabilit inca din 2011, la Timisoara.

„Avand in vedere intensificarea activitatilor comerciale – alimentatie publica in perioada estivala si ca urmare a interesului manifestat de catre operatorii economici care desfasoara activitati de comert stradal – alimentatie publica pe terase sezoniere, precum is initiativa Primariei Timisoara de dezvoltare turistica a zonei, cu accent pe valorificarea resurselor naturale si imbunatatirea serviciilor de alimentatie publica, propunem emiterea unei hotarari privind modificarea Regulamentului privind conditiile de desfasurare a activitatilor de comert stradal – terase sezoniere. In perioada 1 iunie – 30 septembrie, orarul de functionare a teraselor va fi: in Cartierul Cetate, Piata Victoriei, Piata Traian, Piata Unirii, Complexul Studentesc, Canal Bega, pana la ora 1:00; in restul orasului – zone rezidentiale – pana la ora 22:00”, se arata in proiectul de hotarare.

Oricum, ultimul cuvant il vor avea consilierii locali.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cine e timpitul care poate sustine ca acele cartiere centrale mentionate in proiect nu sunt rezidentiale?
    Pe de-o parte, daca orarul de functionare va fi pana la ora 1,00, va fi o schimbare in bine, pentru ca acum unii au pana dimineata ( de exemplu Clubul Toniq are pana la ora 4,00…). Pe de alta parte, vechea prevedere a consiliului local era ca orarul in Cetate de exmplu, e pana la 22,00, ulterior 24,00 si nu era respectata. Cine garanteaza ca acum va fi respectata? Va ramane, oricum, prevederea legala ( lege nationala ) care interzice orice zgomot in intervalul 22,00- 6,00. Ca intr-un campus monastiresc, asa-i?