Uimitor! Terapia folosita intr-un spital din Belgia pentru tratarea cancerului

Un spital din Belgia foloseste, pentru prima data, o terapie pe baza de socuri electrice, dezvoltata in Statele Unite, pentru tratarea cancerului.

Deocamdata, tratamentul este scump, dar o modalitate de rambursare a cheltuielilor este in curs de pregatire. Pacientii cu forme agresive de cancer de pancreas sau de ficat, avand o speranta de viata scazuta, pot beneficia acum de o noua forma de tratament la UZA.

„Tehnica le ofera o alternativa unor pacieni in cazul carora tumora este dificil sau imposibil de operat”, explică dr. Geert Roeyen, chirurg la spitalul UZA. Totusi, tratamentul nu poate fi administrat pacientilor cu metastaze.

Doar 10-20% din cei 1600-1700 de pacienti noi care sunt diagnosticati in fiecare an cu cancer pancreatic ar putea beneficia de noul tratament.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...