„UE sa ne dea carne!” Inghesuiala si nemultumiri la coada la ajutoarele de la Uniunea Europeana la Timisoara

Calu de dar nu se cauta la dinti, spune o vorba romaneasca.  De care insa sute de timisoreni n-au tinut seama in aceasta dimineata. "In loc sa ne dea atata faina, sa ne dea carne!" Asta au spus furiosi cei care s-au inghesuit astazi la o noua transa de ajutoare de la Uniunea Europeana. Aproximativ 200 de oameni au luat cu asalt centrul de distribuire a alimentelor care se acorda pentru 4 categorii sociale defavorizate:  someri, pensionari cu pensii pana in 400 de lei, persoane cu handicap grav si deosebit de grav, la care se adauga beneficiarii venitului minim garantat, de 350 de lei. Astazi a fost prima zi in care s-au impartit aceste ajutoare . S-au dat 14 kg de faina alba, 7 kg de faina de malai, 1 kg de zahar, 9 pachete de macaroane, 13 pachete de biscuiti, de persoana. Oamenii s-au asezat la coada inca de la primele ore ale diminetii, desi ajutoarele se dau pe baza de lista si nimeni nu ramane fara. Timisorenii s-au aratat revoltati ca Uniunea Europeana nu a inclus in ratii si carne sau ulei. "Stau de la 6 jumatate si inca n-am ajuns la rand. Sper sa ajung, pentru ca la pensia pe care o am nu o sa-mi permit niciodata sa-mi cumpar ceea ce primesc astazi. Este o pomana de 60 de lei. Ni se dau toate astea ca sa traim bine. sa vina ei sa stea la coada sa vada ce bine se traieste cu aceste produse",  spune Eleonora Popovici. "Pentru 1 kg de zahar, 2 macaroane si 3 biscuiti stau de la ora 7 dimineata. Sunt bolnava si sunt nevoita sa stau aicia, in timp ce parlamentarii fura. Sa vina mama lu'  Boc sa stea aici. Nu e bine ca se dau doar atatea. sa se dea si carne si ulei", adauga  Andreea Popescu. "Este normal sa fie coada. In fiecare an a fost la fel. Se produce o nebunie, cum o numiti voi, deoarece este prima zi si tuturor le e frica ca n-o sa ajunga la rand. Sa nu-si faca niciun fel de grija, pentru ca toate aceste produse vor ajunge la oameni. Eu nu pot sa comentez de ce nu se da ulei si carne. Atat am primit de la Uniunea Europeana si, credeti-ma, nu bagam nimic in buzunar", spune Cosmin Dumitrescu, reprezentant Primaria Timisoara. Cei 23.000 de beneficiari din Timisoara ai ajutoarelor in alimente de la Uniunea Europeana au la dispozitie cel putin doua saptamani pentru a veni la centrul de distribuire de pe strada Ioan Plavosin, nr 1, din cartierul Mehala. Programul este luni de la 8.00 la 14.30, marti de la 8.00 la 18.30, miercuri de la 8.15 la 14.30, joia de la 8.00 la 14.30 si vinerea de la 8.00 la 13.30. [nggallery id=60]

Calu de dar nu se cauta la dinti, spune o vorba romaneasca.  De care insa sute de timisoreni n-au tinut seama in aceasta dimineata.
„In loc sa ne dea atata faina, sa ne dea carne!” Asta au spus furiosi cei care s-au inghesuit astazi la o noua transa de ajutoare de la Uniunea Europeana.

Aproximativ 200 de oameni au luat cu asalt centrul de distribuire a alimentelor care se acorda pentru 4 categorii sociale defavorizate:  someri, pensionari cu pensii pana in 400 de lei, persoane cu handicap grav si deosebit de grav, la care se adauga beneficiarii venitului minim garantat, de 350 de lei.

Astazi a fost prima zi in care s-au impartit aceste ajutoare . S-au dat 14 kg de faina alba, 7 kg de faina de malai, 1 kg de zahar, 9 pachete de macaroane, 13 pachete de biscuiti, de persoana.
Oamenii s-au asezat la coada inca de la primele ore ale diminetii, desi ajutoarele se dau pe baza de lista si nimeni nu ramane fara.

Timisorenii s-au aratat revoltati ca Uniunea Europeana nu a inclus in ratii si carne sau ulei.
„Stau de la 6 jumatate si inca n-am ajuns la rand. Sper sa ajung, pentru ca la pensia pe care o am nu o sa-mi permit niciodata sa-mi cumpar ceea ce primesc astazi. Este o pomana de 60 de lei. Ni se dau toate astea ca sa traim bine. sa vina ei sa stea la coada sa vada ce bine se traieste cu aceste produse”,  spune Eleonora Popovici.
„Pentru 1 kg de zahar, 2 macaroane si 3 biscuiti stau de la ora 7 dimineata. Sunt bolnava si sunt nevoita sa stau aicia, in timp ce parlamentarii fura. Sa vina mama lu’  Boc sa stea aici. Nu e bine ca se dau doar atatea. sa se dea si carne si ulei”, adauga  Andreea Popescu.

„Este normal sa fie coada. In fiecare an a fost la fel. Se produce o nebunie, cum o numiti voi, deoarece este prima zi si tuturor le e frica ca n-o sa ajunga la rand. Sa nu-si faca niciun fel de grija, pentru ca toate aceste produse vor ajunge la oameni. Eu nu pot sa comentez de ce nu se da ulei si carne. Atat am primit de la Uniunea Europeana si, credeti-ma, nu bagam nimic in buzunar”, spune Cosmin Dumitrescu, reprezentant Primaria Timisoara.
Cei 23.000 de beneficiari din Timisoara ai ajutoarelor in alimente de la Uniunea Europeana au la dispozitie cel putin doua saptamani pentru a veni la centrul de distribuire de pe strada Ioan Plavosin, nr 1, din cartierul Mehala.
Programul este luni de la 8.00 la 14.30, marti de la 8.00 la 18.30, miercuri de la 8.15 la 14.30, joia de la 8.00 la 14.30 si vinerea de la 8.00 la 13.30.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Daca sint nemultumiti,oare de ce mai stau la coada??!!Faina prinde totusi bine pentru sarbatori(Craciun si Paste),iar pretentii de genul carnii si uleiului sint putin cam absurde-la o valoare de 60 de lei ar rezulta 2 kg de pulpa de porc si 3 litri de ulei,sau 4 kg de pulpe de pui si tot atit ulei…Asta ofera UE prin Guvern,asta primim,cui nu-i convine sa nu mai stea la coada,am privit la televizor si m-am ingrozit de felul nostru de romani…Anul trecut erau stocuri imense,ajungindu-se si la o a treia ratie in aprilie 2010,chiar atit s-a adincit saracia si pe la noi in Banat…

  2. Vin acum cu un banc din EPOCA demult apusa…La Moscova stau rusii la coada la zahar,trece Gorbaciov pe acolo-urlete,,Vrem unt,pui,carne!!”Gorbaciov le spune ca se rezolva…Dupa o saptamina iar trece Gorbaciov pe acolo,cei de la coada iar striga,,Vrem lamii,portocale,banane!!”la care Gorbaciov le spune calm-In Romania nu cresc asemenea fructe pe care le vreti!Nu vreau sa fac decit o analogie dureroasa la ce a fost acum 22 de ani in blocul fost-comunist si ceea ce se petrece in MINDRA noastra economie de piata…Saracia se pare ca a atins cote de NEIMAGINAT pina azi in zona Banatului,o tragedie sociala fara precedent,cu toate ca avem atitea firme cu capital strain TOTUSI locurile de munca sint putine si daca sint sint doar la firme capusa de mediere de forta de munca pe 3 sau 6 luni,acum in perioada decembrie-martie NICI VORBA de oferte generoase de locuri de munca…