UDMR Timis cere scaderea pragului electoral, de la 5% la 3% doar la alegerile locale

Halasz Francisc, presedintele UDMR Timis

Halasz Francisc, presedintele UDMR Timis

Halasz Francisc, presedintele UDMR Timis

UDMR Timis s-a dus cu tinte fixe la Congresul Uniunii de la sfarsitul saptamanii trecute. Liderii judeteni ai formatiunii au solicitat noii conduceri centrale sa incerce impunerea unui prag electoral de 3% la alegerile locale de anul viitor.

Halasz Francisc, presedintele UDMR Timis, a transmis conducerii centrale a formatiunii sale politice, la Congresul de la sfarsitul saptamanii trecute de la Oradea, sa acorde aceeasi atentie fiecarei organizatii judetene si sa imparta fondurile in mod egal intre organizatii. „La noi in Uniune fiecare organizatie judeteana primeste fonduri de sustinere de la conducerea centrala”, a explicat Halasz.

Mai mult, presedintele UDMR Timis a solicitat scaderea pragului electoral de la 5% la 3% doar la alegerile locale. La cele parlamentare, UDMR agreaza o combinatie intre candidaturi pe circumscriptii electorale si liste de candidati propuse de formatiunile politice.

„Acum doua mandate, 5 judete din Transilvania au ramas fara conduceri ale Consiliilor Judetene din cauza pragului de 5%. Pentru noi, in Timis, scaderea pragului electoral la 3% ar insemna sa revenim in conducerea oraselor Sannicolau Mare si Recas”, a declarat Halasz.

Presedintele UDMR Timis a mai atras atentia, la acelasi congres de la Oradea, ca in judetul Timis, la recensamantul de anul acesta, ponderea populatiei maghiare va scadea de la 7% si se va apropia de 6%. Motivul principal fiind factorul demografic.

„Copiii din familiile mixte nu mai merg la scoli cu predare in limba maghiara si nici macar nu mai invata aceasta limba in familie. S-a ajuns in situatia ca la scolile cu predare in limba maghiara sa se inceapa de la cel mai jos nivel”, a mai spus liderul UDMR Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...