Noutati :

Turnul de apa din Iosefin si Primaria Veche, reparate in 2014? Vicele Traian Stoia vrea sa forteze Primaria sa se apuce de treaba

20 decembrie, 2013 - 01:19 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Somatie catre Primaria Timisoara sa gaseasca bani si sa repare doua dintre imobilele de patrimoniu! Este vorba de Turnul de Apa din cartierul Iosefin si cladirea vechii primarii din Piata Libertatii.

Cei care au trimis somatia sunt politistii locali care asigura punerea in practica a deciziilor luate de Comisia infiintata de viceprimarul Traian Stoia care verifica starea de degradare in care se gasesc mai multe cladiri istorice ale Timisoarei.

Vicele crede ca doar asa, facand somatie tocmai la adresa Primariei, se vor misca lucrurile si se vor aloca bani in bugetul pe 2014 pentru repararea unor cladiri valoroase. Practic, comisia nu face nicio diferenta intre proprietari. Indiferent cine sunt acestia, ei trebuie sa se supuna legii si sa se apuce de reabilitari, in caz contrar fiind buni de plata.

S-au dat somatii pentru focarele de infectie din subsoluri si poduri in Piata Victoriei, pe Paulescu, pe Republicii. S-au intocmit somatii catre o asociatie de proprietari de pe strada Marasesti, alta din Piata Libertatii, pentru Primaria Veche si Turnul de Apa de pe Baritiu. Somatiile au ajuns la mine, le-am dirijat catre Directia Patrimoniu pentru a solicita bani din buget pentru intretinere„, a explicat viceprimarul Traian Stoia.

CITESTE SI: Castelele de apa ale Timisoarei, parasite si fara orizont. Daca la noi sunt parasite, in alte orase ele au fost reabilitate si gazduiesc acum galerii de arta sau restaurante luxoase

Edilul sustine ca masurile luate de el in aceasta directie, in ultima vreme, chiar dau roade. Speriati de amenzii, o multime de proprietari de imobile au decis sa inceapa reparatiile.

Foarte multe asociatii de proprietari au cerut autorizatii de construire si reabilitare, pentru extindere de imobile„, a spus Stoia.

Inca din toamna, viceprimarul Traian Stoia a inceput sa trimita politistii locali pe capul proprietarilor de cladiri istorice. In urma verificarilor, s-au descoperit adevarate focare de infectie in multe dintre podurile cladirilor din centru, din pricina dejectiilor lasate de porumbei.

CITESTE SI: FOTO! Focar de infectie in podurile si pivnitele cladirilor istorice din Timisoara: gainat de pasari, porumbei morti si pureciInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...