Noutati :

Turism pe doua roti de-a lungul canalului Bega. Ne vom plimba cu bicicleta pe malurile Begai, pana la granita cu Serbia

23 iunie, 2011 - 03:13 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMIS. Vom putea parcurge Europa cu bicicleta, iar cicloturismul in Timis nu va mai fi doar un vis frumos pentru cei care prefera plimbarile pe doua roti.

In doi ani de zile, timisorenii amatori de cicloturism vor putea merge cu bicicleta pana la granita cu Serbia.

Printr-un proiect comun cu Serbia, Timisul va beneficia de 47 de kilometri de piste de biciclete, de-a lungul Begai, in aval spre tara vecina.

Vom putea folosi mijloacele de transport in comun din cartierul Freidorf, spre Utvin, Sinmihaiu Roman, Uivar, Otelec si pana la granita.

Odata cu realizarea acestora se vor face lucrari si la diguri, dar se vor infrumuseta si malurile canalului.

„Poate intram si noi, cu acest proiect, in reteaua cicloturistica a Europei, pentru ca se poate ajunge de-a lungul Dunarii pana la Budapesta fara niciun fel de problema pe bicicleta. Poti sa parcurgi intreaga Europa pe bicicleta. Cred ca si noi putem, prin acest proiect, sa ne incadram in retea”, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc.

Si presedintele Administratiei Bazinala de Apa Banat, Titu Bojin, este de aceeasi parere. In plus, el spune ca va trebui refacuta si infrastructura in acea directie.

„Ne intereseaza si utilitatea digului, pentru ca a fost facut in alte scopuri decat cicloturism. Sa speram ca vom reusi sa primim toate aprobarile necesare si ca vom reusi, intr-adevar, sa facem o lucrare frumoasa care sa poata sa fie benefica nu numai pentru cei care vor sa se plimbe cu bicicleta pana la granita cu Serbia. Sper sa gasim zone frumoase si pentru alte activitati. Vrem ca malurile Begai sa fie facute in paralel cu ceea ce inseamna pista pentru biciclete, in asa fel incat sa poata sa reprezinte un punct turistic”, a declarat Titu Bojin.

Spre sfarsitul acestui an vor fi incheiate si lucrarile si la nodul hidrotehnic Sanmihai. Cel mai probabil, spun reprezentantii celor doua institutii, pistele vor fi realizate in anul viitor, pentru ca peste doi, malurile Begai sa fie complet amenajate.

Intreaga valoare a proiectului se ridica la 2,6 milioane de euro, din care CJT aloca 52.526 de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ar fi prea frumos, nu cred pana nu vad….