Tsunami si cutremure in Indonezia! Peste 270 de morti si 412 disparuti

Cel putin 270 de oameni si-au pierdut viata dupa ce un tsunami cu valuri de trei metri a maturat cateva insulite din arhipelagul indonezian. Alti 412 localnici sunt dati disparuti si echipele de salvare, ajunse cu greu in zona, cauta supravietuitori. 2.000 de kilometri mai la est, in mijlocul insulei Java, eruptia celui mai activ vulcan din Indonezia, Merapi, a provocat moartea a cel putin 28 de oameni. Printre victime se numara si un batran de 80 de ani, cunoscut ca "pazitorul spiritual" al vulcanului. 10.000 de persoane au fost evacuate, insa multi localnici de la poalele "muntelui de foc" refuza sa plece. Norii de cenusa si materie incandescenta s-au ridicat pana la un kilometru si jumatate inaltime si specialistii se tem ca vor avea loc noi eruptii.

Cel putin 270 de oameni si-au pierdut viata dupa ce un tsunami cu valuri de trei metri a maturat cateva insulite din arhipelagul indonezian. Alti 412 localnici sunt dati disparuti si echipele de salvare, ajunse cu greu in zona, cauta supravietuitori.

2.000 de kilometri mai la est, in mijlocul insulei Java, eruptia celui mai activ vulcan din Indonezia, Merapi, a provocat moartea a cel putin 28 de oameni. Printre victime se numara si un batran de 80 de ani, cunoscut ca „pazitorul spiritual” al vulcanului.

10.000 de persoane au fost evacuate, insa multi localnici de la poalele „muntelui de foc” refuza sa plece. Norii de cenusa si materie incandescenta s-au ridicat pana la un kilometru si jumatate inaltime si specialistii se tem ca vor avea loc noi eruptii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.