Noutati :

Trupul neinsufletit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat. Nu va avea parte de slujba!

3 ianuarie, 2013 - 05:58 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Regizorul Sergiu Nicolaescu nu va beneficia de slujba de inmormantare intrucat va fi incinerat, aceasta practica nefiind crestina si implicit respinsa de catre Biserica Ortodoxa, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica.

Arhiepiscopia Bucurestilor a facut apel la familia lui Sergiu Nicolaescu sa-l  inmormanteze crestineste, pentru a pastra renumele marelui regizor in constiinta poporului roman in majoritate ortodox.

„Pentru a pastra renumele lui Sergiu Nicolaescu in constiinta poporului roman in majoritate ortodox, Arhiepiscopia Bucurestilor a facut apel catre familia marelui regizor sa-l inmormanteze crestineste, iar in acest sens, Arhiepiscopia Bucurestilor si Parohia Parc Domenii din Bucuresti (Biserica Casin) vor asigura jumatate din cheltuielile de inmormantare ale regretatului regizor. Incinerarea este o practica necrestina. in plus, Primaria Capitalei poate oferi un loc de veci la Cimitirul Bellu, in zona unde sunt inmormantate personalitatile lumii artistice”, a declarat parintele Constantin Stoica.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in sedinta din 5 iulie 2012, mentinand in vigoare hotararea din 15 iunie 1928, reconfirmata la 20 februarie 1933, a luat mai multe hotarari fata de practica necrestina a incinerarii mortilor.

„Biserica Ortodoxa Romana a avut si are o atitudine clara si ferm exprimata fata de cei care s-au incinerat sau se vor incinera, consacrata prin hotararea sinodala din anul 1928 si reconfirmata prin hotararea sinodala din anul 1933, asupra carora nu s-a mai revenit in niciun fel, intrucat acestea exprima punctul de vedere oficial al Bisericii noastre, fiind de datoria oricarui slujitor al Bisericii Ortodoxe Romane sa respecte aceste hotarari, iar din punct de vedere pastoral, sa lamureasca si sa determine pe credinciosi sa respecte traditia bimilenara a inhumarii crestinilor”, potrivit Cancelariei Sfantului Sinod.

Sursa citata a precizat ca unii preoti caterisiti sau depusi din treapta, „doritori de castig si in totala separare de Biserica”, savarsesc slujba de prohodire a celor decedati chiar in incinta crematoriului.

Trupul neinsufletit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sambata, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, au declarat joi, reprezentanti ai municipalitatii.

Potrivit surselor citate, incinerarea va avea loc in cadru restrans, nefiind permis accesul presei.

Reprezentantii municipalitatii au precizat ca a fost stabilita ca ora de incinerare ora 12.00, insa familia regizorului poate solicita schimbarea acesteia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...