Trofeul “Studentul Anului”, adjudecat de o timisoreanca! Tanara este studenta la Universitatea de Vest

O studenta a Facultatii de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii de Vest Timisoara a castigat trofeul “Studentul Anului” in Romania, in urma unui concurs care i-a reunit pe cei mai buni studenti sau masteranzi din tara.

Alexandra Bioc, studenta in anul IV, a primit premiul la Bucuresti, in urma cu doua zile, in cadrul Galei Premiilor Studentul Anului, unde au mai fost premiate “varfurile” inteligentei studentesti in domeniile Arhitectura, Economie, Jurnalism si Comunicare si Medicina.

Performanta celor 25 de finalisti care au aspirat la castigarea marelui premiu, selectati din peste 150 de participanti din diferite orase ale Romaniei, a fost evaluata de un juriu de specialitate, din care, la Sectiunea Drept, au facut parte Flavius Baias, decanul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, stefan Deaconu si Florin Steteanu, profesori de Drept la Bucuresti si Cluj-Napoca, dar si Daniela Nemoianu, coordonatorul firmei de avocatura corespondente a KPMG in Romania.

Aflat la a X-a editie, “Studentul Anului” este un proiect al asociatiei studentesti „Voluntari pentru Idei si Proiecte”, al carui scop este rasplatirea studentilor de elita din tara pentru performatele lor si incurajarea lor sa-si construiasca o cariera de succes in domeniile de specialitate. “Studentul Anului este un proiect organizat la nivel national, care incearca sa uneasca mediul de business de mediul studentesc si premiaza excelenta in mediul universitar romanesc. Scopul intregului proiect este de a promova si de a recunoaste meritele celor mai buni studenti din domeniile Economie, Jurnalism si Comunicare, Medicina, Drept si Arhitectura, care demonstreaza ca in afara rezultatelor academice extraordinare sunt capabili si de a raspunde provocarilor propuse de reprezentanti de renume ai universitatilor, cat si celor de pe piata muncii”, a precizat Antonia Marcu, managerul intregului proiect.

Ceilalti laureati sunt Carles Tolomeiu de la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (Sectiunea Arhitectura),  Miriam serban de la Universitatea Bucuresti ( Sectiunea Economie), Aurica Stan de la Universitatea Bucuresti (Sectiunea Jurnalism si Comunicare) si Dana Fatu de la Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti (Sectiunea Medicina).

Fiecare castigator a fost premiat cu cate 1.500 de euro, in timp ce studentii care s-au clasat pe locurile II si III au primit cate 700, respectiv 500 de euro.

Alexandra Bioc nu este la prima performanta de acest fel pentru ca, impreuna cu Corina Suta, a ocupat locul VIII in clasamentul competitiei European Human Rights Moot Court Competition, desfasurat, in perioada 25 – 27 februarie 2013, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg. La faza finala a competitiei au participat cele mai bune 16 echipe din intreaga Europa, selectate din cele 120 de universitati inscrise in concurs.

De asemenea, la sfarsitul anului 2012, o echipa a Facultatii de Drept din Timisoara s-a situat pe primul loc in clasamentul regiunii Europa Centrala si de Est si locul 9 in clasamentul general al World Human Rights Moot Court Competition, desfasurat la Pretoria, in Africa de Sud. Mai mult, cuplul Maximilian Andrei Druta – Alexandru Cozilec au castigat, la sfarsitul lunii aprilie 2013, locul I pe tara la Drept Civil, iar Radu Odangiu – Cristian Badescu locul I la Drept Constitutional, in cadrul concursului supranumit Hexagonul facultatilor de Drept din Romania

“Aceste performante demonstreaza faptul ca Universitatea de vest din Timisoara isi respecta blazonul si isi confirma pozitia sa fruntasa printre cele mai bune universitati de prestigiu din Europa si din lume”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitari! Totusi,ma intreb,de ce concursul se rezuma doar la domeniile enumerate si nu cuprinde si altele,cum ar fi:arta,agricultura,chimia,st.exacte? Cum se simt atatia studenti eminenti de la alte facultati?!? De ce se face aceasta diferenta sau,sunt inutili in viitor?