Noutati :

Trei zile de restrictii, pe drumurile din Timis, pentru masinile de mare tonaj, din cauza caniculei

28 iulie, 2021 - 06:47 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Joi, vineri si sambata (29-31 iulie), in intervalul orar 12:00-20:00, se vor institui restrictii de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 t pe intreaga retea rutiera, exceptand judetele: Harghita, Neamt, Suceava si Botosani, anunta DRDP Timisoara.

CITESTE SI: Drumul dintre Autostrada Vestului si limita cu judetul Arad, care va lega 4 comune mari din Timis, pregatit de modernizare

Aceste restrictii vor fi instituite ca urmare a avertizarilor de canicula emise de catre Administratia Nationala de Meteorologie.

Masura este adoptata pentru protejarea si conservarea sectoarelor de drum cu imbracaminte bituminoasa, respectiv pentru prevenirea deformatiilor majore ireversibile care pot aparea pe reteaua rutiera, ca efect al desfasurarii traficului greu in conditiile climatice de canicula.

Masurile adoptate de CNAIR sunt luate potrivit legii regimul drumurilor, potrivit careia administratorul drumului ”poate interzice temporar circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe autostrazile si drumurile nationale din judetele afectate de codul portocaliu, cu exceptia:

– transporturilor de persoane;
– transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala;
– vehicule care participa la interventii in caz de forta majora;
– transporturi funerare;
– transporturi postale;
– transporturi de echipamente de prim ajutor;
– transporturi pentru distribuire de carburanti;
– transporturi de marfuri sub temperatura controlata;
– transporturi pentru tractari vehicule avariate;
– transporturi pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate;
– transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii;
– transporturi apa imbuteliata;
– transporturi produse provenite din exploatari agricole;
– transporturi militare implicate in exercitii multinationale.”

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Buey era si timpul la ce canicula …
    Pa vremuri duceam copchilul la baie MAKRO, era un sens giratoriu chiar acolo era infernal tir după tir (un bloc la sosea !) – guess what ? TOATE erau din RO! – eu in locul ungurilor făceam blocada (pa model vint:) SO unfair sa suporte sute de tiruri, din alta tara – cînd sa făcut autostrada cred ca au fost cei may fericiți … au mai fost si pa la noi devieri care au crăpat case (am sfătuit un client sa sape un șanț – umplut cu nisip – ” rupea ” transmisia trepidatiei 🙂 NU nu sunt mafalda, stiam de alt client ca nu pornea un strung foarte scump – au venit din germa si or zis ca din cauza trepidatiei (de la trafic) insesizabila lu average JOE
    Yoy 🙂 .!.