Noutati :

Trei spatii centrale in schimbul Garnizoanei de la Timisoara!

25 noiembrie, 2016 - 04:42 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Primaria Timisoara a identificat trei spatii pe care le va dona Consiliului Judetean Timis pentru ca acesta sa le aloce unor structuri ale Armatei si sa cedeze cladirea Garnizoanei Militare din Piata Libertatii. Aici urmeaza sa se amenajeze un Muzeu al Revolutiei.

CITESTE SI: A murit Lorin Fortuna, unul dintre liderii Revolutiei din 1989 de la Timisoara si inventatorul robotului telefonic ce dadea ora exacta 

Am transmis presedintelui Consiliului Judetean Timis un raspuns la solicitarea de a indica spatii pentru ca mai departe Consiliul Judetean sa renunte la cladirea in care a functionat garnizoana. Ei au cerut, in schimb, 1.618 mp. Mi-ar fi placut sa primesc indicatiile de spatii pe structuri. Sa mi se spuna cat spatiu necesita fiecare structura. Dar eu stiu ca e nevoie de spatii la Consiliul Judetean si ca un semn de deschidere a Primariei Timisoara pentru nevoile autoritatilor locale, judetene, nu am obiectat nimic si am identificat spatii care au 1.620,51 mp. Am cautat spatii care sa acopere nevoile de 1.618 mp. Sunt chiar excelente, sunt convins ca se va bucura domnul presedinte al CJT„, a spus Nicolae Robu, pprimarul Timisoarei.

CITESTE SI: E oficial! Timisoara va avea o NOUA Sala Polivalenta! Ce se intampla cu cea ramasa neterminata?

Locatiile identificate de catre Primaria Timisoara sunt: etajele 1 si 2 din Caminul Colegiului Mincu de pe strada Gheorghe Lazar – 1.422,98 mp, un spatiu de 174,35 mp intr-o clarire de pe Dragalina, nr 18 ;i un spatiu de 23,18 mp in Piata Sfantu Gheorghe, nr. 4.

Astept un raspuns pozitiv din partea CJT si renuntarea imediata la cladirea care a gazduit garnizoana pentru ca Ministerul Apararii sa transfere cladirea la Ministerul Culturii si Ministerul Culturii sa demareze proiectul pentru muzeu folosind cei 3 milioane de euro disponibili„, a declarat Nicolae Robu.

CITESTE SI: Tupeu cat casa! Hotii de buzunare au sarit la gatul politistilor in tramvai, la Timisoara! 

Primaria Timisoara a solicitat Consiliului Judetean Timis sa renunte la cladirea Garnizoanei Militare din Piata Libertatii pentru ca aici sa poata functiona un Muzeu al Revolutiei. Consiliul Judetean Timis este, deocamdata, proprietarul Garnizoanei. Anul trecut Ministerul Apararii Nationale a dat aceasta garnizoana CJT pentru ca imobilul sa fie reabilitat. Insa conditia a fost sa se reabiliteze pana la finalul anului 2016. Cum acest lucru nu s-a intamplat, din lipsa banilor, garnizoana ar urma sa se intoarca inapoi la Ministerul Apararii Nationale. Mai trebuie spus ca CJT avea obligatia, prin protocol, ca dupa ce va reabilita spatiile din cladire sa aloce o parte dintre acestea unor structuri ale Armatei. Este vorba de 1.618 mp pentru care actualul presedinte CJ a solicitat spatii de la Primarie. Intre timp, Ministerul Apararii si cel al Culturii au ajuns la o intelegere: garnizoana sa ajunga in proprietatea Ministerului Culturii si aici sa fie cunstruit un Muzeu al Revolutiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...