Trei puncte de frontiera cu Serbia au fost redeschise. Anuntul Politiei de Frontiera Timisoara

TIMISOARA. Trei puncte de trecere a frontierei dintre Romania si Serbia au fost redeschise incepand de joi, 1 iulie. Acestea au fost inchise pana acum din cauza pandemiei de COVID-19.

CITESTE SI: Grecia, precizari dupa anuntul Ministerului de Externe din Romania, potrivit caruia toti cei care intra cu masina in tara vor fi testati pentru COVID. Turistii vor fi testati in continuare aleatoriu, ca pana acum

”Avand in vedere necesitatea asigurarii unui trafic fluent in punctele de trecere a frontierei, pe fondul imbunatatirii situatiei epidemiologice la nivel international si tinand cont de cresterea numarului participantilor la trafic, in contextul eliminarii unora dintre restrictiile impuse de evolutia pandemiei generata de virusul COVID-19, incepand cu 01.07.2021, in judetul Timis, sunt redeschise trei puncte de trecere a frontierei de la granita cu Serbia, destinate traficului de persoane si autovehicule de pana la 3,5 tone”, a anuntat Politia de Frontiera Timisoara.

Cele trei puncte de trecere a frontierei vor fi operationale, in intervalul orar 08.00-20.00.

Este vorba despre punctele de trecere Valcani- Vrbica (zona de competenta a Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare), Lunga – Nakovo (zona de competenta a Sectorului Politiei de Frontiera Lunga) si Foeni – Jasa Tomic ( zona de competenta a Sectorului Politiei de Frontiera Cruceni).

Va reamintim, autoritatile din Serbia permit intrarea pe teritoriul acestui stat a persoanelor care fac dovada efectuarii in Romania a schemei complete de vaccinare anti-COVID- 19 fara a mai solicita prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 (dovada se face prin prezentarea certificatului de vaccinare emis de autoritatile romane competente). De asemenea, pot intra pe teritoriul Republicii Serbia fara a prezenta un test PCR negativ sau alte documente medicale cetatenii romani minori (cu varsta de pana la 18 ani).

Ramane in vigoare permiterea tranzitarii teritoriului Republicii Serbia pentru o durata de maximum 12 ore fara a fi necesara prezentarea unui test PCR negativ sau a altei dovezi de imunizare.

De asemenea, ersoanele care nu s-au vaccinat, dar care doresc sa calatoreasca in Serbia pot intra pe teritoriul acestui stat doar in cazul in care prezinta un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, a carui valabilitate sa nu depaseasca 48 de ore de la momentul eliberarii rezultatului, emis de laboratoarele acreditate din statul de provenienta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. ica spune:

    Doamne ajută.