Trei premii UNITER pentru teatrul din Timisoara

TIMISOARA. Trei premii pentru teatrul din Timisoara, la Gala Premiilor UNITER, editia 2021 care a avut loc la Bucuresti, la Teatrul National. Doua dintre acestea au ajuns la Teatrul National Timisoara, iar cel de-al treilea, un premiu special, a mers la Teatrul Basca din Timisoara.

CITESTE SI: Expozitii, concerte, lansari de carte sau piese de teatru, de Ziua Judetului, la Timisoara. Programul complet al evenimentelor

Scenografa Geta Medinschi a primit, in acest an, premiul pentru intreaga activitate. Ea este un artist important al scenei timisorene, iar premiul reprezinta o binemeritata recunoastere a unei cariere dedicate Teatrului National din Timisoara.

Premiul British Council a mers la Teatrul Basca, pentru proiectul „Teatru accesibil tuturor” si spectacolul „Fluturii sunt liberi”. El a fost ridicat de pe scena galei de Ana-Maria Ursu. „Fluturii sunt liberi” este primul spectacol de teatru accesibilizat persoanelor cu dizabilitati de vaz si auz.

Premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar i-a revenit lui Ion Rizea de la Teatrul National Timisoara, pentru rolul „Bunica” din spectacolul „Povestea acelor oameni care s-au adunat intr-o seara in jurul unei mese”, textul si regia Radu Iacoban.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.