Noutati :

Trei olimpici din Timis, premiati de Ministerul Educatiei pentru medaliile obtinute in 2012

7 noiembrie, 2012 - 10:23 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Cei mai buni elevi din Timis, care au obtinut medalii la Olimpiadele internationale la care au participat in 2012, sunt premiati de Ministerul Educatiei.

Ei se numara intre cei mai buni 74 de elevi din tara.

Potrivit Ministerului Educatiei, valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiati la olimpiadele internationale, pe obiecte de invatamant, acordate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in anul 2012, sunt:

a) premiul special pentru medalia de aur si punctaj maxim – 12.180 lei
b) premiul   I – 9.430 lei
c) premiul  II – 8.080 lei
d) premiul III – 5.770 lei
e) mentiune    – 3.940 lei.

Valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiati la Olimpiada Internationala de Stiinte a Uniunii Europene si Olimpiada Internationala de Limba Turca acordate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in anul 2012, sunt:

a) premiul   I – 4.310 lei
b) premiul  II – 3.670 lei
c) premiul III – 2.860 lei
d) mentiune    – 2.480 lei.

Iata cine sunt cei trei olimpici din Timis si la ce discipline exceleaza:

LUDESCHER KLAUS ANDREAS a obtinut medalia de ARGINT la Olimpiada Internationala de Stiinte a Uniunii Europene. Elevul Colegiului National „C.D. Loga” din Timisoara, a fost pregatit de profesorul Ion Ion.

SANDU ROXANA GABRIELA  a obtinut medalia de BRONZ la Olimpiada Internationala de Biologie. Eleva Colegiului National „I. Hasdeu” din Lugoj, a fost pregatita de profesoara Rodica Ciocan.

BAGIU NARCISA a obtinut medalia de BRONZ la Olimpiada Internationala de Limba Turca. Eleva Liceului Teoretic „J.L. Calderon”, a fost pregatita de profesorul Aslan Fahrettin.

Pentru profesorii care au pregatit elevii se acorda un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevii lor premiati.

Pentru scoala pe care elevul o frecventeaza sau au frecventat-o se acorda cate un premiu, in cuantumul prevazut pentru fiecare elev premiat. Premiul se va utiliza pentru dotari destinate sprijinirii calitatii procesului de invatamant la disciplina pentru care s-a obtinut premiul.

Lista a fost facuta publica de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. In total, la nivel national, 74 de elevi care au obtinut premii internationale sunt premiati de MECTS.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...