Trei nume pentru scaunul de Mitropolit al Banatului. Cine e candidatul surpriza pentru locul lui IPS Nicolae?

TIMISOARA. Adunarea Eparhiala intrunita, la Timisoara, a stabilit trei nume pentru a ocupa scaunul de mitropolit al Banatului, dupa decesul IPS Nicolae Corneanu. Sedinta a fost condusa de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Prtodoxe Romane.

In sedinta au fost stabilite trei nume care vor fi propuse Sfantului Sinod.

Initial se stia de doua variante, insa, iata ca exista si o a treia. Asadar, candidatii sunt: Preasfintitul Parinte Dr. Lucian Mic, Episcopul Caransebesului, Preasfintitul Parinte Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei si Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop onorific Ioan Selejan, Episcopul Covasnei si Harghitei.

S-au stabilit trei nume. Adunarea Eparhiala l-a propus, pe langa cei doi de ieri, in plus si pe Ioan de la Covasna”, a declarat presedintele CJ Timis Titu Bojin, membru in Consiliul National al Adunarii Bisericii Ortodoxe Romane.

Urmeaza ca Sfantul Sinod sa se intruneasca si sa decida numele celui care va conduce bisericile ortodoxe din Banat.

Cele mai mari sanse le-ar putea avea Preasfintitul Parinte Sofronie de la Oradea

El s-a nascut la 3 noiembrie 1967 in Arad, parintii lui fiind simpli ortodocsi, Petru si Maria. A fost botezat cu numele Radu Stefan. In anul 1986 a absolvit liceul de matematica-fizica ”Moise Nicoara – Ioan Slavici” din Arad, apoi a fost admis la Institutul de Medicina, Specializarea Medicina Generala, sesiunea iulie 1986, la categoria incorporabili, cu media generala de admitere 9,23.

Intre anii 1987 – 1993 a urmat cursurile Facultatii de Medicina din Timisoara, absolvite in 1993, cu media generala a celor sase ani de studii 9,81.

In anul 1990 a participat la infiintarea filialei Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Roamani din Timisoara, iar din 1991 a devenit presedintele acesteia.

S-a inscris, apoi la concursul de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii de Stat „Aurel Vlaicu” din Arad, Specializarea Teologie Pastorala, sesiunea octombrie 1993, in urma caruia a fost declarat admis cu media generala de admitere 9,50.

In anul 1995 a fost inchinoviat la Manastirea Hodos-Bodrog din Episcopia Aradului, iar in Postul Adormirii Maicii Domnului din 1995 a fost tuns in monahism de Inaltpreasfintitul Parinte Timotei al Aradului, nas de calugarie fiind Inaltpreasfintitul Parinte Serafim, Mitropolitul Germaniei si Europei Centrale, care i-a dat numele de calugarie Sofronie.

A fost hirotonit ierodiacon si apoi ieromonah la Manastirea Hodos-Bodrog de catre Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Serafim, cu incuviintarea Inaltpreasfintitului Parinte Timotei, in 12, respectiv 13 august 1995, a fost hirotesit duhovnic de Inaltpreasfintitul Parinte Timotei.

Intre octombrie 1995 – iunie 1997 a slujit ca preot-duhovnic la Manastirea „Sfantul Simeon Stalpnicul” din Arad. In ianuarie 1998 a fost chemat la Patriarhie, unde a fost secretar la Cabinetul Preaferictului Parinte Patriarh Teoctist, pana in februarie 1999.

La propunerea Patriarhului Teoctist, in 1998, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, acestuia i s-a conferit rangul de protosinghel.

La data de 15 decembrie 1998, in sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, a fost desemnat drept candidat principal pentru alegerile in vederea ocuparii postului vacant de Episcop al Eparhiei Ortodoxe Romane din Ungaria.

Dupa 8 ani pe aceasta functie, la 13 februarie 2007, Preasfintitul Parinte Sofronie Dincec a fost ales, de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, ca Episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Oradiei, fiind intronizat, la 25 februarie 2007, de Duminica Ortodoxiei, in vechea Catedrala cu Luna din Oradea.

Inca de la sosirea lui la Oradea, gurile rele il vedeau deja plecat, la Timisoara, in locul IPS Nicolae Corneanu, ca Mitropolit al Banatului. Mai mult decat atat, se vorbeste ca PS Paisie Lugojanu va fi cel care il va sustine pe Sofronie in Banat pentru ca, la randul sau, Sofronie sa ii lase locul la Oradea.

Sofronie nu este foarte iubit la Oradea, aceleasi guri rele spun ca acesta face parte dintr-o loja masonica ce l-ar fi sprijinit sa ocupe functia de episcop. Mai mult decat atat, din ordinul lui in Catedrala eparhiala ar fi fost pictata o icoana cu reprezentari masonice.

In ultimii ani, episcopul Oradiei a fost implicat in mai multe scandaluri cu clericii care aveau alte opinii, in timp ce unii preoti il acuzau de tradare si insusire de castig in urma retrocedarilor bunurilor bisericesti catre alte culte.

Al doilea, ca numar de sanse ar fi Lucian Mic de la Caransebes.

Preasfintitul Parinte Lucian Mic s-a nascut la 9 septembrie 1970 in municipiul Arad. Intre anii 1977-1987 a absolvit Scoala Primara din Arad, iar intre anii 1987-1992 a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal „Episcop Ioan Popasu” din Caransebes. In anul 1992 a sustinut examenul de admitere la Facultatea de Teologie, sectia Pastorala, din cadrul Universitatii „Aurel Vlaicu” din Arad, pe care a absolvit-o in anul 1996

Din anul 2001 s-a inscris la cursurile de doctorat la Facultatea de Teologie din Oradea, iar in anul 2009 la cursurile de doctorat ale facultatii de Teologie din Craiova. In 1990 a intrat ca vietuitor la Manastirea Hodos-Bodrog, din judetul Arad, in 1991 fiind tuns in rasoforie. In anul 1992 a fost hirotonit diacon, iar apoi preot pe seama Manastirii Hodos Bodrog. Ramane la Manastirea Hodos-Bodrog pana in anul 1994, cand a fost transferat de catre IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, pe post de preot slujitor la Catedrala Mitropolitana din Timisoara. In anul 1995 a fost numit staret al Manastirii „Izvorul Miron”, Romanesti din judetul Timis de catre inaltpreasfintitului Parinte Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului. In anul 1998 a fost tuns in monahism cu numele Lucian la Manastirea”Izvorul Miron” din Romanesti. In anul 1999 a fost hirotesit Protosinghel si numit Exarh al manastirilor din Arhiepiscopia Timisoarei, iar in ianuarie 2000 a fost hirotesit Arhimandrit. In septembrie 2000, la propunerea inaltpreasfintitului Parinte Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, a fost ales Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei cu titlul „Lugojanul”, iar la data de de 1 octombrie 2000 a fost hirotonit intru arhiereu, la Catedrala Mitropolitana din Timisoara.

Odata cu vacantarea scaunului episcopal de la Caransebes prin numirea in functia de Arhiepiscop al Sibiului si Mitropolit al Ardealului a Preasfintitului Parinte Dr. Laurentiu Streza, in 8 februarie 2006 a fost ales Episcop al Caransebesului, iar in 26 februarie a fost instalat ca Episcop al Caransebesului in catedrala Episcopala „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebes.

Pe locul al treilea se situeaza Ioan Selejan de la Covasna. El a fost in carti si pentru a prelua conducerea Mitropoliei Clujului.

Prea Sfintitul Parinte Ioan s-a nascut la data de 16 noiembrie 1951, in localitatea Pietrani, judetul Bihor, din parintii Ioan si Ilca Selejan .

A absolvit liceul „Constantin Brancusi” din Oradea, promotia 1971 si Facultatea de Instalatii si Automatizari din Bucuresti, promotia 1976.

In anul 1980 a intrat ca vietuitor la Manastirea Lainici.

Cativa ani mai tarziu (in 1986) a absolvit Seminarul Teologic din Craiova, iar in anul 1990 Facultatea de Teologie din Sibiu.

La 15 august 1990 a fost hirotonit preot si intre anii 1990-1994 a fost staret al Manastirii Lainici.

In perioada 1991-1994 a urmat cursurile Institutului Biblic din Ierusalim si a efectuat studii de doctorat – Biblice, Egiptologie si Orientalistica.

In anul 1994 a fost Superiorul Asezamintelor Romanesti de la Ierusalim, de unde a fost chemat in tara pentru ocuparea unui scaun de episcop.

La 25 septembrie 1994, a avut loc la Miercurea-Ciuc, instalarea primului episcop al Covasnei si Harghitei…

Sfanta Liturghie a fost savarsita de Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist si Prea Fericitul Partenie al Alexandriei, alaturi de care au slujit IPS Mitropoliti Daniel.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Vreti sa stiti de ce se intampla atatea… porcarii in toata lumea…? Uite de-aia! Pentru ca . Si fiindca . Din cauza ca . Exista o cauza . Fratilor , RUGATI-VA NEINCETAT . Dar rugati-va pentru ceea ce este important , ESENTIAL . / “Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat și să nu se lase . El le-a zis: “Într-o cetate era un judecător care de Dumnezeu nu se temea, și de oameni nu se rușina. În cetatea aceea era și o văduvă care venea des la el și-i zicea: „Fă-mi dreptate în cearta cu pârâșul meu.” Multă vreme n-a voit să-i facă dreptate. Dar, în urmă, și-a zis: „Măcar că de Dumnezeu nu mă tem, și de oameni nu mă rușinez, totuși, pentru că văduva aceasta mă tot necăjește, îi voi face dreptate, ca să nu tot vină să-mi bată capul .” . Isus a adăugat: „Auziți ce zice judecătorul nedrept? Și Dumnezeu nu va face dreptate celor care strigă zi și noapte către El , măcar că zăbovește față de ei…? Vă spun că le va face dreptate în curând !” (Luca 18:1-8) . / DUMNEZEU sa ne dea adevarul si dreptatea, impreuna cu Duhul Sfant care sa ne lumineze si sa ne dea intelepciune si sa ne calauzeasca . * Cititi Efeseni 6:12 * si rugati-va fratilor . Cine este „pârâșul” nostru… ? Cine este adevaratul si singurul DUSMAN al nostru , al tuturor…?!??? .~ Cine este „CAUZA” tuturor necazurilor , relelor si rautatilor…?!??? . ~ TREZITI-VA fratilor !!! ~ Rugati-va lui DUMNEZEU sa elimine „aceasta cauza” . Atunci toate „efectele” produse de ea, vor fi eliminate . DUMNEZEU vrea sa ne ajute si ne ajuta , dar EL NU ACTIONEAZA DACA NOI NU NE RUGAM . Trebuie sa actionam noi mai intai , adica sa ne rugam . Cu credinta ! Dumnezeu te ajuta daca vrei sa faci lucruri bune , pentru binele tau si pentru binele altora . Vreti o lume mai buna… ? Rugati-va lui DUMNEZEU sa il distruga pe adevaratul nostru dusman. Prin aceasta se rezolva TOATE problemele si dispar toate necazurile pe care ni le produc satan impreuna cu demonii . DUMNEZEU sa ne ajute ! * Cititi aici daca vreti sa va „inspirati”, sau sa aflati mai multe despre aceasta „problema”: ro.radiovaticana.va/news/2014/10/30/îmbrăcați_cu_armura_lui_dumnezeu_în_lupta_cu_diavolul:_papa_francisc/rom-833786 (sau aici: ro.radiovaticana.va/print_page.asp?c=833786 este acelasi articol ) . Ce am scris aici nu gasiti acolo . Si ce gasiti acolo nu am scris aici. /// Domnu preafericitu patriarh Daniel , te rog sa actionezi impotriva lu” ala (prea)”necuratu”. Asa sa iti ajute Dumnezeu Adevaratu ! /// Daca cineva are posibilitatea sa-i transmita aceste mesaje domnului patriarh Daniel (care viziteaza acum Timisoara si Deva) , va rog sa i le transmiteti . Sau altor preoti si pastori , sau oricui , prietenilor , indiferent daca sunt credinciosi sau nu . Multumesc anticipat . Dumnezeu sa va dea intelepciune si toate cele bune !

  • Model de rugaciune , in stilul… „Scurt , Direct si… `La obiect`.”

   DUMNEZEULE ADEVARAT care esti , te rog sa ai mila de noi, si pe Satan sa-l traznesti . Si pe toti diavolii lui. Si pe toate duhurile rele, spiritele rele si pe toti demonii, de orice fel ar fi ei . Daca intradevar ne iubesti, pe toti acestia-i traznesti, distrugi, dezintegrezi si pe noi ne eliberezi. Si cureti toata lumea de toata rautatea, dupa mare mila TA . Acum . Amin!

   • Fumoasa abordare totusi cred ca sunt inca multe de sups. Oricum imi pare bine ca s-a abordata aceasta tema. O sa marchez acest site pentru a reveni mai tarziu, trebuie analizata

    http://www.tst1.sbox.com

 2. ( completare , explicatii ) ( al treilea mesaj )

  Am scris prea scurt si la obiect ( si poate ca prea „sec” ) , dar oricine poate sa dezvolte ideile principale , mai mult sau mai putin , fiecare dupa cunostintele pe care le are si dupa cat de mult se implica pentru a se informa si a gasi explicatiile necesare . Eu am scris doar esentialul , pe scurt si este posibil ca cineva sa ma inteleaga gresit , sau chiar mai mult – sa ma judece gresit sau chiar sa ma acuze de… nu stiu ce . Asa ca incerc sa explic putin .

  – DUMNEZEULE ADEVARAT care esti = pentru ca Dumnezeu a zis „Eu sunt”.

  – In loc de formularea „Tatal nostru” , care este valabila numai pentru cei care au primit Duhul Sfant (vedeti la Galateni capitolul 5 care este roada Duhului Sfant) , este indicat si corect sa spunem „Dumnezeule Adevarat” , pentru ca aceasta formulare este valabila pentru toata lumea , adica si pentru cei care nu au primit Duhul Sfant si care inca se se afla in situatia aceea ca „tatal lor” este altcineva , adica „stapanitorul lumii acesteia” . Logic , nu-i asa… ?
  ( Domnul Isus le-a spus numai apostolilor sai sa se roage „Tatal nostru” . El nu le-a spus tuturor oamenilor din multime sa se roage in acest fel.)

  – In loc de „si nu ne duce pe noi in ispita” , corect si normal este sa zicem „Fereste-ne pe noi de orice ispita” , sau ispitire . A dusmanului nostru , a celui rau . Pentru ca Dumnezeu nu ne ispiteste , Dumnezeu nu ne duce in ispita . Corect… ?

  – Despre „Efeseni 6 : 12” . Acolo, traducatorul a scris asa cum a scris , cu acele cuvinte . Sper ca ati inteles corect , din ce am scris in text . Dar totusi , incerc sa mai explic . In textul scris (tradus) in biblie , cuvintele „ci impotriva” exprima ca: „ci avem de luptat impotriva” . Aceasta se intelege foarte clar din context . Dar traducatorul a scris pe scurt , nu a scris foarte explicit . Probabil ca a crezut ca este clar si toata lumea o sa inteleaga corect ceea ce a dorit el sa exprime acolo. ( Atentie ca biblia a fost scrisa si rescrisa si tradusa , etc. Fiecare a folosit limbajul lui . Asa ca… nu mai zic . Asta e . )

  – Vreau sa va mai aduc la cunostinta ceva acum . Aceasta se nimereste bine in contextul ca domnul patriarh Daniel face vizite la Timisoara si la Deva . Cu precizarea ca „Nu judec pe nimeni , in nici un fel , nici aici (acum) si nici in celelalte mesaje si texte pe care le-am scris sau o sa le scriu.”
  – Este vorba despre un obicei care se practica in bisericile ortodoxe din acea zona , la slujba sfantului Maslu . Acolo , pe langa sticlele cu ulei pe care le duc sa fie sfintite , oamenii mai duc si pungi cu faina , pentru ca sa fie sfintita si faina din acele pungi . ( … ??? ) . „V-ati prins… ?” Adica… , ati inteles care este „problema” acolo ? Pentru ca este o problema . Problema este ca… Ce se intampla cu acea faina dupa ce a fost sfintita . Ati inteles acum… ?
  De fapt , adevarata problema este aceasta… Ce se intampla cu Duhul Sfant din faina aceea ( si ce se intampla cu Duhul Sfant din uleiul sfintit ).
  Cum este „tratat” Duhul Sfant din faina sfintita? Si din uleiul sfintit . Pai… este „tratat”, adica prelucrat in bucatarie… !!!???!!!
  Adica este copt , fiert sau… prajit . Cu alte cuvinte , bucataresele devin „distrugatoare ale Duhului Sfant”. Vi se pare corecta aceasta… practica…?
  Bine… , inteleg… , oamenii nu stiu… , nu gandesc… , habar nu au ce fac de fapt… . Asa au „mostenit” obiceiul acesta si… asta e… Ei continua sa faca
  greselile pe care le-au preluat de la cei dinaintea lor , care si ei la randul lor le-au preluat de la altii , etc .
  Dar la un moment dat , cineva trebuie sa le explice , sa le arate greseala (sau greselile) si sa inceteze sa mai faca ceea ce este gresit .
  Deci… , in loc de faina este corect sa duca paine . Si sa stie ca uleiul sfintit NU trebuie sa fie pus la fiert .

  – Cam atat , deocamdata . Ar mai fi multe de spus si de explicat , mai multe subiecte . Despre Dumnezeu , care este unul singur , este acelasi pentru toti , indiferent de biserica ( sau secta ) din care face parte fiecare . Dumnezeu este iubire . EL nu impinge oamenii sa faca razboaie . Nici nu-i transforma in teroristi . Terorismul este un „efect”, produs de o „cauza”. Aceeasi „cauza” care dezbina oamenii si provoaca dureri si suferinte diverse . Musulmanii , bietii de ei , sunt doar niste victime… Ei au impresia , de fapt traiesc cu convingerea ca se inchina Adevaratului Dumnezeu . Numai ca… , dupa cum este realitatea si dupa cum se comporta ei , este clar ca ei sunt amagiti . Allah-ul lor nu este Dumnezeu . Acel Allah este de fapt Moloch (Moloh) , un demon rau (si-al dracu”).
  Acum , cineva ar putea sa… „protesteze” ca… si crestinii au „produs” 2 razboaie mondiale in care (atentie) s-au omorat chiar ei intre ei . Si ar putea sa intrebe ca… „Ce facea Dumnezeu in timpul acela…?” . Pai… , cred ca Dumnezeu „se zgaria pe ochi” (ca sa ma exprim asa) bietul de el , cand vedea cat de „cretini” pot sa fie aceia care isi ziceau crestini pe vremea aceea , dar mergeau la razboi si se omorau intre ei . Dumnezeu NU i-a trimis la razboi .
  In loc sa participe la razboaie , oamenii „aveau de facut” (a se citi „trebuia sa faca”. Aceasta apropo` de Efeseni 6:12 si traducerea din biblie) un lucru simplu . Sa se roage lui Dumnezeu pentru ca Dumnezeu sa-i exorcizeze pe Hitler si pe ceilalti conducatori si pe urma sa le dea Duhul Sfant . Pentru ca este clar „cine” se folosea de acei conducatori si cine-i „conducea” sa produca suferinta . Aceasta metoda este valabila si astazi si oricand a fost si va fi valabila . Atata doar ca… trebuie sa fie folosita rugaciunea, daca dorim ca Dumnezeu sa intervina . Pentru ca Dumnezeu ne-a dat „liberul arbitru” , optiunea de a alege . Deci putem alege sa induram , sa suferim . Sau putem alege sa ne rugam lui Dumnezeu , pentru ca El sa intervina si sa ne ajute .
  Lumea , asa cum este acum , este produsul celor care au trait inaintea noastra si al nostru . Daca doriti o lume mai buna pt voi si pt urmasii vostrii , atunci rugati-va pt o lume mai buna . Este bine daca invatam din greselile noastre si din greselile altora si este si mai bine daca nu le mai repetam .
  Dumnezeu sa ne ajute !

 3. Cum sa procedezi daca vrei sa ai cu adevarat rezultate . Bune . Cu … „oamenii rai” . In primul rand este necesar sa va rugati pentru ei (si pentru oricine) sa-i exorcizeze Dumnezeu si apoi sa le dea Duhul Sfant . Dupa aceasta „operatiune”, o sa fie posibil pentru ei sa „intruneasca cerintele necesare”. Altfel, este aproape imposibil (pentru ei) sa le intruneasca pe toate . ( … ) . Orice situatie trebuie vazuta in ansamblu, daca vrem sa o analizam (cat de cat) corect . Este greu sa vedem adevarul . Pentru unii este greu sa creada ca exista si ceva care nu se poate vedea . Undele radio nu le vedem , nici alte raze sau radiatii . Energia electrica din cabluri nu o vedem. Dar cine atinge firele care nu sunt izolate si au curent in ele, se convinge pe propria piele ca exista ceva nevazut . Adica simte „efectele” produse de o „cauza” . Chiar daca aceasta cauza este invizibila, efectele pe care le produce pot sa fie simtite, sau pot fi vizibile , sau neplacute , sau… mai rau . Asa ca… aviz necrediciosilor . * Pentru credinciosi exista alta problema… Ei sunt atat de pre(a)ocupati sa se certe intre ei pentru anumite diferente si interpretari care au dus la formarea mai multor secte, incat nu mai observa ~esentialul~ . Adica ceea ce au toti in comun, acelasi dusman, adevaratul dusman al tuturor oamenilor , credinciosi sau necredinciosi . Chiar in biblie scrie ca: – “trebuie sa luptam impotriva duhurilor rele, nu impotriva oamenilor” ( Efeseni 6 : 12 )” . Si aceasta: – “credinta fara actiune este moarta”, adica este egala cu zero (sau ca o frectie facuta unui picior de lemn) . Degeaba „crezi”, daca nu „actionezi”. Chiar biblia confirma anumite chestii . Este scris ca: 1) „boss-ul” (stapanitorul) acestei lumi este diavolul . 2) al vostru tata este… diavolul. (deci rugaciunea „`tata` nostru” …??? Asta era valabila pentru apostoli , plus pentru cei care au primit Duhul Sfant . Este valabila doar pentru cei care au primit Duhul Sfant de la Dumnezeu.) . 3) trebuie sa luptam contra unor duhuri rele , nu contra materiei (a oamenilor). Deci fratilor… „trebuie sa” = „este nevoie sa” = „este necesar sa” = „avem de” = „este datoria noastra sa” . Atata doar ca nimeni nu o face . De doua mii de ani incoace . Cum sa „luptam”…? Simplu . Cere ajutor de la Dumnezeu , cere dreptatea Lui pentru tine si pentru altii, cere sa ia masuri contra duhurilor rele care te ataca si care distrug lumea . / DUMNEZEU exista , dar EL este altul, diferit de zei. EL intervine (ajuta) DOAR la cerere, DOAR daca ne rugam . / DUMNEZEULE ADEVARAT care esti , te rog sa ai mila de noi, si pe Satan sa-l traznesti . Si pe toti diavolii lui. Si pe toate duhurile rele, spiritele rele si pe toti demonii, de orice fel ar fi ei . Daca intradevar ne iubesti, pe toti acestia-i traznesti, distrugi, dezintegrezi si pe noi ne eliberezi. Si cureti toata lumea de toata rautatea, dupa mare mila TA . Acum . Amin!

 4. Va trimit si adresa unui articol despre un mini potop:
  – Cititi aici, daca vreti sa va ingroziti. Atentie – imagini socante. Nerecomandat minorilor, doamnelor si domnisoarelor si celor care nu doresc sa vada o fotografie cu oameni morti. Atentionare – cei care sufera cu inima sa nu acceseze acest articol. Nu vreau sa va am pe constiinta pe careva. Sunt si fotografii cu peisajul distrus. Atunci s-a rupt digul de la iazul de decantare a sterilului cu cianuri si namolul care s-a revarsat a facut prapad. A distrus 4 blocuri si mai multe case si gospodarii intregi, a omorat aproape 200 de oameni, iar altii au fost raniti. Si acum, cand s-au implinit 43 de ani de la acel dezastru, tocmai ce s-au inceput lucrarile la o noua exploatare aurifera in zona. Si este bazata pe cianuri. Se zice ca istoria se repeta. Sper sa nu fie asa.
  hunedoaralibera.ro/au-trecut-43-de-ani-de-la-tragedia-de-la-certej-cati-hunedoreni-si-au-pierdut-viata-acea-crunta-zi (Este de groaza. A fost un minipotop. Sau un potop local.) Daca domnul patriarh Daniel merge la Deva , poate ca ar putea sa mearga si pana la locul acestei tragedii si sa faca o slujba ( pentru sufletele acelor victime si pentru purificarea zonei ) , daca oricum o sa se afle in apropierea acelei zone. Doamne ajuta!

  • ROMERGAN CU APA RECE CA GHEATA ! AJUTA !

 5. E luna plina, pastilele stau neatinse pe noptiera. Spor la scris.

 6. Si de ce ma rog ar avea sansele cele mai mari sofronie??Spuneti-ne domnilor ziaristi.Poate stiti ce va ce noi nu stim?Ca sofronie e pila patriarhului,ca e bun prieten cu actualul episcop paisie SAU ca a facut Medicina?? 🙂