Noutati :

Trei cladiri istorice din Fabric vor fi renovate cu peste 200.000 de euro din bugetul local

9 august, 2014 - 11:35 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Alesii locali au alocat, la rectificarea bugetara de luna aceasta, suma de 1 milion de lei pentru renovarea fatadelor a trei cladiri istorice din cartierul Fabric. Vorbim despre cele trei cladiri de pe strada Stefan cel Mare, primite ca donatie de municipalitate in urma cu mai multi ani, care au ajuns intr-o stare avansata de degradare.

Reprezentantii Primariei Timisoara au reusit sa repare deja acoperisurile celor trei imobile, urmand ca suma de 1 milion de lei sa fie folosita pentru reparatiile fatadelor acestor imobile istorice.

„Exista in buget prevederea pentru cladirile din cartierul Fabric. Nu este suficienta suma, dar este un inceput. Banii ii avem si deja am dat drumul la caietele de sarcini, se lucreaza la documentatie. Eu cred ca intr-o luna vor incepe lucrarile si sper ca vor fi gata anul acesta”, ne-a declarat viceprimarul Traian Stoia.

Viceprimarul Dan Diaconu sustine ca nu s-a putut aloca mai mult, pentru ca banii oricum nu ar fi folositi pana la sfarsitul anului.

„S-a aprobat suma 1 milion de lei, in baza unei cereri din partea Directiei de Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse, pentru Sectiunea bunuri si servicii. Fundamentarea se gaseste la nivelul directiei si obiectivele pentru care se vor cheltui banii vor fi stabilite de catre cei din directie, prin referate pentru fiecare obiectiv. Sumele vin din rectificarea bugetara, a fost o reimpartire a banilor. Nu s-au alocat 5 milioane de lei, pentru ca nu se poate cheltui intreaga suma pana la sfarsitul anului”, ne-a spus Dan Diaconu.

Stoia a cerut, recent, alocarea a 5 milioane de lei pentru renovarea cladirilor istorice din cartierul Fabric aflate in proprietatea municipalitatii. Primarul Nicolae Robu spunea ca nu se pot aloca atatia bani, pentru ca mai sunt imobile in centrul orasului aflate in stare avansata de degradare, in care functioneaza institutii scolare.

CITESTE SI: Bani pentru renovarea fatadelor de la cladirile istorice din cartierul Fabric! Asta cere de la bugetul local viceprimarul Timisoarei Traian Stoia. Ce spune Nicolae Robu?

CITESTE SI: Primaria investeste 40.000 de euro pentru renovarea a trei cladiri istorice primite ca donatieInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...