Noutati :

Trei candidati lupta pentru functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara

17 februarie, 2012 - 06:11 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Perioada de inscriere a candidatilor pentru fotoliul de rector al UMF „Victor Babes“ Timisoara s-a incheiat vineri. Trei candidati doresc sa preia fraiele manageriale de la Stefan Dragulescu! Vezi planurile manageriale ale acestora!

Alegerile pentru functia de rector vor avea loc in 27 februarie.

Cei trei profesori universitari sunt Marius Raica, Sorin Pescariu si Dorel Sandesc.

Marius Raica este unul dintre actualii prorectori ai Universitatii de Medicina din Timisoara. Sustinut de actualul rector, Marius Raica de 56 de ani se afla in echipa de conducere a UMF din 2004.

Prin intreaga activitate dorim sa ducem impreuna UMFT in categoria universitatilor centrate pe educatie si cercetare avansata (A). Promovarea mobilitatii studentilor, a cadrelor didactice si personalului administrativ, dezvoltarea economica a universitatii si dezvoltarea unei infrastructuri de cercetare performanta“ sunt cateva dintre obiectivele din planul managerial al prorectorului.

Sorin Pescariu, membru in Senatul UMF din 2008, are 57 de ani si este seful Clinicii de Cardiologie de la Institutul de Cardiologie Timisoara. El vrea sa construiasca o sala de sport si o piscina acoperita pe locul actualului teren de sport in aer liber.

Sorin Pescariu vrea sa gasesca noi surse financiare prin extinderea ofertei de studii la nivelul tarilor aflate in curs de dezvoltare si recastigarea increderii tarilor care in trecut au trimis un numar insemnat de studenti pentru formare la UMF.

Dorel Sandesc este seful Clinicii ATI din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara. In varsta de 53 de ani, profesorul universitar doreste sa  duca UMF „V. Babes“ in categoria universitatilor de elita din tara. „Unul dintre elementele esentiale ale stilului de conducere pe care il propun, este o crestere semnificativa a transparentei echipei de conducere, o conducere bazata pe comunicare, in stil colegial-colectiv“, a precizat Dorel Sandesc. El a adaugat: „Eu cred ca in acest moment ideea unei fuziuni, destul de grabite as spune, nu este una in interesul universitatii“.

Acesta doreste si redeschiderea intrarii principale la sediul central al Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara.

Iata planurile manageriale si CV-urile celor trei candidati!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...