Noutati :

Trecatorii dau note Muzeului de Arta din Timisoara, catalogat cu 5,89 de comisia de evaluare a directorului Marcel Tolcea. Primele aprecieri: un 10 si un 9,5

18 aprilie, 2013 - 03:43 PM
Autor: Catalin Radu      
Categorie: CULTURA
6

TIMISOARA. Nota primita de directorul Marcel Tolcea, in urma evaluarii facute de o comisie, este in ‘dezbatere publica’. Trecatorii au la dispozitie un panou instalat in fata Palatului Baroc pe care isi pot exprima opinia.

Primele note date de trecatori au fost un zece si un 9,5. Cel de-al doilea ‘evaluator’ care a trecut prin Piata Unirii si s-a oprit in fata panoului a spus ca a scazut cele cinci sutimi din nota, deoarece nu a fost niciodata inauntrul Muzeului de Arta.
‘Nu stiu de ce a primit o nota atat de mica, nu-mi dau seama cine l-a putut evalua. Am fost o singura data in interior si atunci mi-am propus sa vizitez fiecare expozitie. Eu cred ca merita nota zece, nu 5,89!
‘, a spus Iulia Ladany, cea care a oferit nota maxima institutiei.

Tolcea: ‘Nu cred ca arta ar trebui sa aiba culoare politica’

Inca director al Muzeului de Arta, scriitorul, jurnalistul si profesorul universitar Marcel Tolcea a precizat ca panoul din fata Palatului Baroc a fost instalat pentru ca echipa institutiei sa primeasca note si de la cei care l-au vizitat. Asta in contextul in care doi dintre membrii comisiei de evaluare, care i-au apreciat munca pe anul trecut, nu au calcat niciodata in cea mai vizitata cladire din Piata Unirii.

‘Nota pe care eu am primit-o ca manager este de fapt nota muzeului. Oamenii care au muncit aici, nu numai in 2012 ci si in anii trecuti, nu merita defel aceasta insulta. Eu ma asteptam de mult sa fiu dat afara, pentru ca opiniile mele politice sunt diferite. Insa nu fac parte din categoria celor care odata cu schimbarea regimului trec imediat in alta barca. Mai ales ca nu am fost membru de partid, nu sunt in PDL. Am avut in schimb o relatie foarte buna cu Ostaficiuc, caruia cred ca i se datoreaza in buna masura cum arata Palatul Baroc in prezent. Nu s-a facut politica in muzeu. Sa faci politica in muzeu este de-a dreptul gretos. Am invitat aici si si-au lansat carti oameni care au fost adversari ai lui Basescu, precum Dorin Tudoran sau Serban Foarta. Am avut oameni care m-au sprijinit din tot spectrul politic, fiindca nu cred ca arta ar trebui sa aiba culoare politica’, a declarat Marcel Tolcea.

Potrivit directorului Muzeului de Arta din Timisoara, nu a fost inca oferita si o motivare pentru nota acordata de comisia care i-a verificat activitatea.

‘In momentul in care ti se da o asemenea nota trebuie sa o aduci la cunostinta oamenilor care trec prin fata muzeului. Multi l-au vizitat, spre exemplu la expozitia Goya au fost peste 5.000 de persoane, si pot si ei sa ne dea o nota. Daca inainte cu un an am avut peste nota 9, brusc muzeul a incetat sa mai fie unul onorabil? De la un an la altul? Ce trebuie sa faci mai mult decat sa aduci Tuculescu, sa ai o expozitie retrospectiva Romul Nutiu la care vine reprezentantul colectiei Peggy Guggenheim din Venetia, sa faci o expozitie Bertalan, care anul acesta este in pavilionul central al Bienalei de la Venetia, expozitii cu ambasada Austriei, cu ambasada Mexicului care nu au costat un ban… Ce trebuie sa faci? Lumea din Timisoara stie ca Muzeul de Arta a avut, de cand exista, in fiecare luna, cel putin doua evenimente. Fie ca a fost vorba despre lansari de carte, spectacole de teatru, expozitii, baluri caritabile sau concerte.Toate acestea nu mi s-au datorat numai mie, ci tuturor celor care lucreaza in acest muzeu’, a incheiat Marcel Tolcea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Am paticipat la multe din evenimentele organizate de Muzeul de Arta…Am trait fiecare clipa cu emotie si bucurie. Sunt fericita ca Timisoara se alatura, prin Muzeul de Arta oraselor europene. Asta se datoreaza colectivului si directorului, domnului profesor Marcel Tolcea, si nota pentru ei, pentru muzeu, este ZECE! Ciudata „comisie” care s-a „ocupat” de evaluare merita notata…cu 2, pentru… coppy paste.

  2. Tolcea e penibil. A fost pus politic (asta uita?) si va pleca tot politic. Despre managementul performant al lui Tolcea nu se poate vorbi atat timp cat majoritatea timisorenilor nici nu stiu ca in Timisoara ar exista un muzeu de arta…

  3. De ce tine asa mult de scaun , „scriitorul„, „profesorul„,„istoricul de arta„per ansamblu „mediocritatea perfecta”?…..Nu-i ajunge 6 ani de salar dublu ?

  4. @qwe si @sviter dani: sinteti doi din cei angajati cu pile si care ati luat note mari? voi nici nu aveti culoare, orice prefect este la putere, va sustine mai departe…

  5. De acord cu Ana-Maria Avram. Fiul lui Milin, nu lucreaza cu Ilas? Ce pregatire are acesta ?

  6. De la prezentarea unei carti scrisa de o profesoara de la medicina … despre mafia din universitate… i se trage, dar face pe niznaiul LaTolceVita.