Opinia Timisoarei

Trebuie sa aiba dispecerat de urgenta. Primaria cauta o firma care sa amenajeze si sa intretina majoritatea spatiilor verzi din Timisoara. Licitatie de 36 de milioane de euro

TIMIȘOARA. Horticultura și celelalte firme private care asigura îngrijirea spațiilor verzi din Timișoara sunt depășite de multă vreme de situatie, societatea primăriei ocupându-se și de cimitire, ilegal zice instanta, iar parcurile și grădinile orașului sunt departe de o înfățișare care să-i mulțumească pe timișoreni. Contractele societatilor care se ocupă din 2020, alaturi de Horticultura, de spatiile verzi, expira la finele lunii iunie.

CITESTE SI: Vor să schimbe la față Piața Traian din Timișoara. Doi constructori s-au înscris la licitația de aproape 29 de milioane de euro

Așa că, Primăria Timișoara caută o firmă de specialitate care, vreme de 4 ani, să se ocupe de spațiile verzi poziționate la nord și la sud de canalul Bega (fără malurile canalului Bega), care sunt acum delimitate astfel :

Zona 1 nord cuprinde spații verzi la nord de canalul Bega până în limita UAT după cum urmează: canal Bega, Splaiul N. Titulescu, str. Andrei Mureșanu, liniile CFR, str. Enric Baader, str Drăgășani, str. M Kogălniceanu, str. Peneș Curcanu, Splaiul Grivița, Piața Petru Maior, str. Uzinei, str. Garofiței, str. Frederic Mistral, str. Rozelor, str. Vălișoara, limită UAT.

Zona 1 sud cuprinde spații verzi la sud de canalul Bega până în limita UAT după cum urmează: canal Bega, str. Wilhem Tell, Splaiul Sofocle, Splaiul Tudor Vladimirescu, Piața Sf. Maria, str. Gheorghe Doja, str. Virgil Onițiu, str. V. Babeș, str. Traian Lalescu, str. Ion Curea, str. P Râmneanțu, str. I. Vidu, Cluj, str. Eroii de la Tisa, str. Caraș, str. Aurelianus, bul C, Coposu, str. J.H Pestalozzi, str. Episcop J Lonovici, bul 3 August 1919, Splaiul Nistrului, canal Bega, Splaiul Morarilor, str. Frederich Chopin, canal Bega, limită UAT.

Aici sunt cuprinse:

Acestora li se adaugă zeci de locuri de joacă, dar și grădini de școli, grădinițe, spitale ori alte instituții. Lista completa poate fi consultata AICI.

Noua companie, care va castiga licitatia, trebuie să taie iarba, să toaleteze copaci și tufe, să sădească flori și arbori, să facă lucrările de întreținere și intervenție, să ude spațiile verzi, să asigure mobilier urban, să repare aleile, bazinele, scările, pavilioanele, pergolele, să amenajeze locuri de joacă, canisite, și chiar să golească coșurile de gunoi și să transporte deșeurile.

Firma care va prelua întreținerea spațiilor verzi din oraș trebuie să aibă dispecerat de urgență 

Ținând cont de frecvența tot mai mare a fenomenelor meteorologice extreme (cantități mari de ploi sau ninsori căzute într-un timp scurt, furtuni însoțite de vânt puternic (peste 60 km/h), prestatorul este obligat de a institui un dispecerat de urgență, care, în cazul producerii unor astfel de fenomene, să ia măsuri urgent, în maxim 2 ore de la producerea acestora.
O echipă urgență va avea minim 3 oameni și mașinile/ utilajele necesare pentru a interveni la toate nivelele de înălțime ale arborilor.
Numărul echipelor de urgență se va dimensiona în funcție de suprafața zonelor verzi din Contract. Astfel, se va asigura minim o echipă de intervenție la 1.000.000 mp de zonă verde.
Lucrările de tăieri de corecție, defrișări și degajări de arbori, realizate după producerea de fenomene meteorologice extreme, se vor deconta pe baza unui deviz cu mențiunea „fenomen meteorologic extrem produs în dată de __________________.” Devizele vor fi însoțite de fotografii înainte și după realizarea lucrărilor„, se arată în Caietul de Sarcini al licitatiei lansată in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Valoarea estimată a contractului cadru este de 151.658.245 lei fără TVA, adică peste 36 de milioane de euro cu TVA. Lucrările însă vor fi prevăzute în contracte subsecvente.

Firmele interesate își pot depune ofertele până în 3 iulie.

 

Exit mobile version