Noutati :

Trebuie mutat un spital important din Timisoara. Unde ar putea ajunge pacientii

11 octombrie, 2017 - 12:20 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Unul dintre spitalele mari din Timisoara, care in prezent functioneza intr-un spatiu complet impropriu, ar putea sa se mute.

CITESTE SI: Medicul timisorean premiat pentru intreaga cariera, la cel mai important congres de obstetrica-ginecologie organizat in vestul tarii 

Este vorba despre Clinica de Psihiatrie de pe strada Vacarescu, ce ar putea fi mutata complet in locul maternitatii Bega, odata cu ridicarea noii maternitati a Spitalului Judetean, chiar in perimetrul unitatii medicale.

Varianta managerului Spitalului Judetean vine in contextul in care au fost facuti primii pasi pentru construirea noii maternitati. Astfel, odata ce sectiile maternitatii Bega vor fi relocate in noul imobil, ce va fi construit in vecinatatea Casei Austria, cladirea de pe strada Victor Babes, care va ramane in gestiunea Spitalului Judetean, va putea fi folosita pentru alte sectii.

„Cladirea in care functioneaza in prezent Maternitatea Bega este a Consiliului Judetean Timis si este data in folosinta Spitalului Judetean. Una din variantele discutate cu domnul presedinte al Consiliului Judetean, Calin Dobra, ar fi mutarea clinicilor de Psihiatrie, care actualmente functioneaza pe strada Vacarescu”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina, directorul Spitalului Judetean din Timisoara.

Daca spatiul va permite, aici vor fi create si spatii pentru bolnavii cronici, care momentan ocupa paturile destinate urgentelor din Spitalul Judetean.

„O a doua varianta ar fi, in functie de spatiul existent, o sectie de cronici, adica pacientii care nu mai reprezinta o situatie acuta, dar nu pot fi externati, ingrijiti la domiciliu, din cauza conditiilor medicale speciale, si care trebuie supravegheati medical, ingrijiti, tratati. Este o etapa intermediara intre internare si externare, perioada de recuperare care de multe ori se poate prelungi la cateva saptamani sau chiar luni de zile. In prezent, acesti pacienti raman internati in Spitalul Judetean si ocupa paturile care in mod normal sunt alocate pentru cazurile de urgenta”, a adaugat Marius Craina.

Acelasi fenomen se va petrece si in cazul cladirii care in prezent adaposteste Maternitatea Odobescu. Aici, dupa construirea unei noi maternitati, din fonduri alocate de Primaria Timisoara se va infiinta o sectie de ingrijiri paleative.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra ofera o alta varianta pentru mutarea Clinicii de Psihiatrie, despre care se vorbeste de mai  multi ani: un spatiu la marginea Timisoarei ce va fi amenajat pe un teren al CJT in zona fostei unitati militare de la Giroc, unde vor fi ridicate si blocuri ANL.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sa nu speram , vezi spitalul de copii