Opinia Timisoarei

Trebuie largita la 4 benzi de circulatie Calea Torontalului pana la Aerodromul Cioca. Cererea lui Alin Nica, presedintele CJT, catre primarul Timisoarei Dominic Fritz

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis are planuri pentru dezvoltarea Aerodromului Cioca de pe Calea Torontalului, insa exista o problema majora: drumul care duce spre acest loc.

CITESTE SI: Judetul Timis in miniatura, un centru de recuperare pentru copiii dependenti de droguri sau un adapost pentru caini, printre proiectele ce vor fi finantate de Consiliul Judetean prin bugetul participativ 

Dupa ce in week-endul trecut la Aeroportul Utilitar, Flight Festival a atras mii de oameni, iar asta a produs blocaje in trafic, acum, presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica atrage atentia asupra situatiei drumului de acces catre aceasta locatie care ar putea gazdui evenimente importante in contextul Capitalei Europene a Culturii si nu numai.

Soseaua care trece prin fata Aerodromului Cioca apartine Primariei Timisoara, pana dupa Parcul Industrial, astfel ca Alin Nica ii solicita lui Dominic Fritz sa gaseasca impreuna o solutie sa largeasca drumul la patru benzi de circulatie.

Am incredere in potentiala crestere turistica a Timisoarei si a judetului Timis prin intermediul evenimentelor culturale si artistice dar atrag atentia asupra necesitatii dezvoltarii infrastructurii. Ce tine de Consiliul Judetean, deja este gandit strategic si ne-am asumat sa investim in pregatirea unei parti a Aerodromului Cioca pentru evenimente outdoor de mare anvergura. Insa pana la locatia efectiva, accesul depinde de Primaria Timisoara, iar drumul existent, cu doua benzi nu reuseste sa serveasca nici macar traficului local, generat de constructiile recente. Este nevoie de o largire la patru benzi care sa fluidizeze circulatia rutiera spre locatie, pentru a evita blocaje si multe ore petrecute in trafic. Cred in dialog si sper ca vom avea o viziune comuna, autoritati si organizatori de evenimente, caci doar asa vom reusi sa marcam Timisoara pe harta culturala a Europei”, a precizat Alin Nica.

La sfarsitul anului trecut, Primaria Timisoara a vandut cu 2,6 milioane lei cele 9 cladiri pe care le detinea la Aerodromul Cioca catre Consiliul Judetean Timis. CJ Timis este acum proprietar atat pe terenuri, cat si pe cladirile de la aerodrom.

Alin Nica a declarat ca doreste sa dezvolte zona, mai ales pentru festivaluri, iar in contextul Capitalei Europene a Culturii 2023, a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze un HANGair, adica un pavilion multifunctional care poate adaposti mii de participanti la evenimente.

Exit mobile version