Noutati :

Tratamente de cancer fara durere. Timisoara ar putea avea un Centru Oncologic de Terapie Personalizata la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes. Foto

12 mai, 2020 - 02:17 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. S-ar putea face un nou pas in lupta cu cancerul, la Timisoara. In cadrul Spitalului Victor Babes, in care in prezent se trateaza bolnavii cu coronavirus, e planuita amenajarea unui Centru Oncologic de Terapie Personalizata.

CITESTE SI: Terasele ar putea fi redeschise mai repede la Timisoara, cu conditii. Scutiri pentru comercianti

Practic, aici ar urma sa fie facute tratamente de radiochirurgie in bolile neoplazice, printr-un sistem robotic non ivaziv si care nu provoaca durere. Deocamdata, a fost intocmita doar prima documentatie pentru acest proiect.

„Primaria a primit Studiul de Fezabilitate pentru Realizarea Centrului Oncologic de Terapie Personalizată dr. Victor Babes la Spitalul de Boli lnfectioase (radiochirurgie tintita in bolile neoplazice, tumori solide de plaman, pancreas, san, metastazele celebrale), este un sistem stereo-tactic de radiochirurgie submilimetric, este un sistem robotic non ivaziv si fara durere”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Valoarea investitiei este estimata la peste 93 de milioane de lei, adica aproape 20 de milioane de euro. Din acest bani, constructia efectiva a centrului ar urma sa coste putin peste 17 milioane de lei, restul de fonduri fiind necesare pentru dotarea lui.

Cladirea ar urma sa fie compusa din parter si etaj, iar lucrarile sunt prevazute sa dureze 30 de luni, din care executia efectiva a constructiei s-ar intinde pe 17 luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...