Noutati :

Tratament inovator pentru bolnavii cu COVID, la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Poate reduce numarul pacientilor in stare grava la Terapie Intensiva. Video

9 octombrie, 2020 - 10:13 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
3

Medicii Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara au inclus in lista schemelor de tratament pentru bolnavii infectati cu noul coronavirus un medicament folosit pana acum in tratarea inflamatiilor generale cronice, indeosebi a artritei reumatoide.

CITESTE SI: O noua transa de Remdesivir, medicamentul anti-COVID, a ajuns la Spitalul Victor Babes Timisoara.Pentru cati pacienti ajung dozele 

Este vorba de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6. Sunt studii care demonstreaza ca acest tratament ar reduce nevoia de ventilatie mecanica la pacientii infectati cu SARS COV 2 care au fost diagnosticati cu pneumonie. Anticorpii monoclonali imita anticorpii generati de organismul uman pentru a lupta impotriva infectiilor, iar Interleukina 6 este o proteina produsa de celulele imune ale organismului. in urma administrarii tratamentului, s-a constatat ca in cazul pacientilor cu forme moderate si severe de boala a existat o imbunatatire a starii de sanatate.

Avantajul este ca poate fi administrat pe sectie si nu este nevoie ca pacientul sa fie transferat in Terapie Intensiva, cum este in cazul plasmei sau al Remdesivirului, si atunci se degreveaza Sectia de Terapie Intensiva de aceste cazuri.”, spune medicul Voichita Lazureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensiva Boli Infectioase, Spitalul Victor Babes Timisoara.

Tratamentul se administreaza in patru doze, la un interval de opt ore, pe cale intravenoasa, in dilutie de ser fiziologic. Specialistii Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara spun insa ca exista o „fereastra de timp”, destul de redusa, pentru administrarea acestui medicament, astfel incat acesta sa fie eficient.

Cu cat a fost administrat mai repede in evolutia bolii, cu atat eficienta a fost mai mare. La pacientii critici, in faza terminala, exista foarte putina medicatie si doar impreuna cu plasma, cu Remdesivirul, cu hemodiafiltrare sau impreuna cu ventilatia mecanica si chiar cu instalarea unui plaman artificial mai poate sa functioneze.”, mai spune Voichita Lazureanu.

Aproape 100 de pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara, au beneficiat pana acum de administrarea de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6.

CITESTE SI: Cel mai mare numar de nou infectati cu COVID in Timisoara si in judet, intr-o singura zi, de la inceputul pandemiei. 142 de noi cazuri. Localitatile in care au aparut 

CITESTE SI: Cea mai neagra zi a pandemiei: 3130 de noi imbolnaviri cu coronavirus si 44 de morti in Romania. Record si in Timis: 142 de nou infectati cu COVID Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Tov. Orban Ludovic de la partid PNL, a stabilit prioritatile medicilor ptr cine pote fi interna la ATI .

  2. Cuuum, astazi nu mai vine sa ne certe apologetul Covidului ? Sau este epuizat de performanta mediatica de la Realitatea plus de seara trecuta ?

  3. Sunt mai multe moduri in care se poate „reduce numarul bolnavilor de la ATI”. In fine, Voichita a ajuns inapoi, unde se pricepe.