Noutati :

Traseul Revolutiei, pe lista de prioritati a lui Dominic Fritz pentru Timisoara. Primarul vrea 4 milioane de euro prin PNRR pentru realizarea lui

8 iunie, 2021 - 02:25 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Unul dintre proiectele inscrise in documentele Planul National de Redresare si Rezilienta propuse de Timisoara spre finantare este Traseul Revolutiei.

CITESTE SI: Colterm, inca in aer si nicio solutie. Dominic Fritz recunoaste: Ideea de concordat nu a fost una reusita. Trebuie sa reevaluam 

Proiectul are o valoare de aproape 4 milioane de euro si urmareste regandirea modului in care este reflectata Revolutia in spatiul public.

“Acest traseu îl vom valorifica prin reamenajarea spațiilor publice, a locurilor fierbinţi ale acelor zile din decembrie 1989: Piața Maria, Podul Maria, Piața Victoriei, Opera, Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, Palatul Administrativ care a fost sediul judeţean al P.C.R., Podul Decebal, Parcul Poporului și ”Complexul Memorial” din Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei. Vom marca și semnaliza ruta și obiectivele incluse în cadrul rutei; vom dezvolta o infrastructură la scară mică (puncte de odihnă, locuri de belvedere), vom ecologiza, igieniza și reabilita peisagistic zonele cu impact negativ”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

In cadrul acestui proiect ar urma sa fie renovat si redeschis pasajul din Piata Victoriei, unde se va infiinta un muzeu, care sa pastreze vie memoria celor petrecute in aceasta piata emblematica pentru Revolutia din 1989.

Se doreste ca, in acest fel, aceste spatii sa devena proiecte pilot pentru spatiul public timisorean.

Potrivit lui Dominic Fritz, Primaria Timisoara isi propune sa atraga 250 de milioane de euro prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...