Noutati :

Traseele pe care vor circula cele 6 noi microbuze violet in Timisoara! Pe unde merg de luni?

24 martie, 2017 - 12:24 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Minibuzele Mercedes cumparate de municipalitate si ajunse la Timisoara inca de la inceputul anului vor intra in sfarsit pe trasee. Aceasta dupa o intreaga balbaiala legata de inmatriculare.

CITESTE SI: Mergem cu avionul la mare, de la Timisoara! Schimbari de zboruri pe aeroport! Intra in vigoare orarul de vara! Vezi PROGRAMUL! 

Primarul Nicolae Robu a anuntat pe ce rute vor circula cele sase minibuze.

De luni vor fi pe traseu cele 6 minibuze si ele vor circula pe un traseu nou, patru din ele, iar doua vor fi folosite pentru a prelua plusurile de sarcina, unde va fi nevoie. RATT a inceput 4 noi trasee. Exista aviz de la Comisia de Circulatie pentru unul dintre cele patru. Am vrea sa facem anumite schimbari care ar asigura si un transport in comun mai ritmic si o eficienta sportiva din punct de vedere economic. Pe unele trasee, unde nu avem numar mare de calatori vom baga minibuzele, iar autobuzele eliberate le vom muta pe trasee cu flux mai mare. Sa fiu concret, noul traseu care va functiona de luni deserveste zona Ciarda Rosie si pana la capatul lui 15. Plecare de la sensul giratoriu, str Matei Millo, Nicolae Cocea, Constantin Radu, Iuliu Podlipny, Calea Urseni, Calea Martirilor, maresal Constantin Prezan, capatul liniei 15 si retur.
Un alt microbuz va fi introdus spre Cartierul Ronat, un altul in Mehala, iar ultimul din cele patru catre cartierul Cora„, a precizat primarul Nicolae Robu. (Vezi mai jos cele 4 trasee complete!)

Celelalte minibuze violet vor ajunge pe trasee ale unor autobuze.

In privinta liniilor deservite, dar fara un numar mare de calatori, ne referim la expres 6, la linia 28, linia 29, linia 32 si 21, aici o sa introducem minibuze in locul autobuzelor actuale si autobuzele le vom muta pe linii cu mai multi calatori. Probabil ca intervalul 6-9 dimineata nu vor face fata doar minibuze si vom mai pastra niste autobuze. Urmeaza sa ne vina si celelalte 14 minibuze. Din pacate nu va pot spune un termen„, a mai spus edilul sef.

1. Cartier Ciarda Rosie: plecare din sens giratoriu Matei Millo – str. Matei Millo – str. Nicolae Cocea – str. Martir Constantin Radu – str. Iuliu Podlipny – Calea Urseni – str. Musicescu – Calea Martirilor – Maresal Prezan (capat bucla linia 15) si retur

2. Cartier Ronat: plecare de la intersectia str Closca cu Bv Cetatii – Cetatii – str. Horia – str. Macilor – str. Dobosan – str. Ciocarliei – str. C. A. Rosetti – str. Teodor Aman – str. Dobosan – str. Macilor- str. Closca

3. Cartier Mehala: plecare din bucla Torontalului- Cetatii – str. Matei Basarab – str. Plavosin – str. Martir Cernaianu – str. Basarabia – str. Gr. Alexandrescu – str. Aleea Viilor – str. Muntenia – str. Cernauti – str. Bucovinei – str. Calea Torontalului

4. Cartier Cora: plecare din str. Tristan Tzara – str. Eugen Coseriu – str. Stefan Pricopie – Calea Aradului – str. Gr. Alexandrescu – Calea Torontalului – P-ta Consiliul Europei – Calea Aradului- str. Miresei – Calea Torontalului – str. Gr. Alexandrescu – Calea Aradului – str. Stefan Pricopie – str. Tristan Tzara

Trasee existente cu numar redus de calatori pe care se pot planifica imediat minibuze:

Expres 6: P-ata Consiliul Europei – PITT
Linia 28: Piata V Economu – Crisan
Linia 29: Piata V Economu – Aleea Ghirodei
Linia 32: Piata Mocioni – Gara de Sud
Linia 21: Banatul – Scoala Plopi

Va reamintim, cele 6 autobuze de capacitate mica sunt vopsite in alb-violet, au aer conditionat, rampa pentru persoanele cu dizabilitati. Au fost montate aparatele pentru validat abonamentele si sunt iluminate in interior cu niste LED-uri albe si albastre care dau o lumina violet. Podeaua este coborata si toate au motorizare Euro 6.
Pretul platit de municipalitate pentru un minibuz este de 560.000 de lei.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...