Transportul public gratuit pentru timisorenii cu venituri sub 2.000 de lei, la mana RATT. Seful regiei decide, consilierii locali voteaza

TIMISOARA. Primarul Timisoarei nu se poate hotari daca sa le ofere in continuare transport gratuit timisorenilor. Nicolae Robu s-a decis totusi sa lase conducerea RATT sa aiba ultimul cuvant, iar consilierii locali sa aprobe.

Asadar, timisorenii vor putea circula cu mijloacele de transport in comun fara sa isi cumpere bilet doar daca sefii regiei pot functiona cu banii pe care ii primesc de la Primaria Timisoara, lunar, pentru subventii.

Nicolae Robu i-a intrebat pana si pe fanii de pe Facebook cine ar trebui sa primeasca gratuitati, nefiind in stare sa ia o decizie. Potrivit acestuia, regia ar urma sa primeasca, lunar, 4,6 milioane de lei din bugetul local, pentru gratuitatile acordate deja, dar si pentru cele ce ar fi oferite timisorenilor cu venituri sub 2.000 de lei, lunar. Asta ar insemna putin peste 12,2 milioane de euro pe an. Nu se stie insa daca RATT poate supravietui cu aceasta suma.

„La sondajul pe care l-am realizat pe FB, pana in momentul de fata sunt peste 500 de respondenti. A fost o consultare sa vedem care este parerea unui numar important de persoane care se arata in general interesat de ce se intampla in Timisoara. RATT are sarcina sa analizeze toate consecintele, daca vom putea asuma aceasta gratuitate va fi un proiect de HCL la urmatorul plen, dar RATT trebuie sa se pronunte cu un total simt al raspunderii daca poate functiona pe plus cu o suma de 4,6 milioane de lei pe luna, maximum acordat de Primaria Timisoara, in contrapardina pentru toate facilitatile pe care RATT le ofera. Aceasta suma ar insemna maximum maximorum pe care eu o pot accepta, cu TVA inclus. Daca RATT se angajeaza in aceste conditii sa functioneze pe plus, luand si masuri suplimentare de eficientizare interna, atunci vom avea un proiect pe acest subiect. RATT a fost redresat de cand sunt eu primar”, a declarat Nicolae Robu.

Asadar, daca specialistii RATT sustin ca regia poate supravietui cu aceasta suma, atunci timisorenii vor putea circula gratuit. Urmeaza ca sefii RATT sa analizeze situatia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Nimic nu e gratuit!
  Totul e din taxele timisorenilor. Aia care le platesc.
  Ce vrea Robu de fapt?
  Sa castige voturile celor saraci pe seama celor care platesc taxe.
  De aia germanii cer ca in tarile care au ajuns la faliment – gen Grecia – sa fie taxata averea celor care nu au oprit asemenea smecherii.
  O sa vedeti cand veti plati 10% din valoarea apartamentului pe care il detineti pentru pomeni electorale, metrou, fantani cantatoare, borduri, parcuri si studii de fezabilitate ale primarilor clientelari.

 2. primarul cu pleata de haiduc da bani astia pentru spitalul de copii,mai fa gradinite,da bani pentru cantina saracilor,cumpara tramvaie,redu timpul de asteptare pentru mijloacele de transport.Oare cum se poate face un referendum pentru demitere frezatului pina nu ne face praf pentru urmatprii10 ani