Opinia Timisoarei

Transportul in comun si iluminatul public, in pericol la Timisoara. Dominic Fritz: Problema e ca niciun furnizor de energie nu vrea sa incheie contract cu noi. Sper ca Guvernul sa plafoneze preturile

TIMISOARA. Primarul Dominic Fritz a declarat ca pretul energiei electrice s-ar putea dubla, pentru Timisoara, dupa ce expira actualul contract pe care primaria il are cu furnizorul de electricitate. Preturile au fost plafonate la 1000 de lei/ megawatt, iar noi acum platim doar 500 de lei/megawatt, conform contractului inca in vigoare.

Primarul spune ca Guvernul ar trebui sa plafoneze pretul pentru ca, altfel, am avea probleme inclusiv cu transportul in comun.

CITESTE SI: Deocamdata doar autocolante in parbriz, de joi incep amenzile si se ridica masinile parcate pe strada Maresal Prezan din Timisoara 

Deocamdata, avem cam 900.000 de lei lunar pentru iluminatul public. Iluminatul pentru niste cladiri de patrimoniu e doar o foarte mica parte, de aceea ar fi mai degraba o actiune simbolica (o posibila economie prin reducerea consumului pentru iluminatul cladirilor in Timisoara, cum au facut alte primarii din tara n.r.). Problema e ca nu mai gasim un furnizor de energie. Nici Spitalul Victor Babes nu mai gaseste pe bursa, au facut si ei licitatie, nu a venit niciun ofertant. La primarie nu vrea nimeni sa incheie un contract cu noi si asta inseamna ca trebuie sa trecem pe furnizor de ultima instanta unde, deocamdata, inca, pretul este plafonat la 1.000”, a declarat Dominic Fritz.

Fritz a mai adaugat ca Guvernul va trebui sa decida daca mentine sau nu plafonarea preturilor la energie.

Inca avem un contract existent, dar in viitor va fi dublu, iar preturile pe piata sunt si la 3000-4000 si deci Guvernul va trebui sa decida daca va mentine un nivel de plafonare pentru ca, daca nu, atunci cu adevarat suntem nu doar noi ca primarie, inclusiv transportul in comun, in pericol”, a declarat Fritz.

Recent, municipiul Arad a anuntat ca va reduce furnizarea energiei electrice pe domeniul public, in sensul ca becurile vor aprinse cu o ora mai tarziu si vor fi stinse cu o ora mai devreme. De asemenea, luni, Primaria Hunedoara a anuntat ca va intrerupe iluminatul stradal, pe timp de noapte, pe mai multe artere si va stinge luminile de pe mai multe cladiri din oras, inclusiv de pe Castelul Corvinilor.

Exit mobile version