Noutati :

Transport scolar la Timisoara. Pe modelul Cluj-Napoca, primarul Nicolae Robu anunta minibuze pentru elevi, de acasa la scoala. Primele trasee

28 septembrie, 2018 - 12:27 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Trasee speciale pentru elevi in Timisoara si transport asigurat cu microbuze Mercedes catre si dinspre scoala. Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Robu care s-a inspirat de la colegul Emil Boc de la Cluj-Napoca unde a fost deja implementat transportul scolar.

Elevii din Timisoara vor avea la dispozitie minibuze Mercedes.

Vom face transport scolar cu minibuze Mercedes. Asteptam sa se angajeze soferi si in 2 saptamani vom avea inca 4 soferi angajati. Cele 13 minibuze sunt venite de mult si mi s-a adus la cunostinta ca saptamana viitoare ne vor fi livrate inca 7. Au consum mic, sunt nepoluante si cateva dintre ele le vom folosi pentru transportul scolar„, a explicat primarul Nicolae Robu.

Pentru inceput vor fi organizate 3 trasee pentru minibuzele scolare la Timisoara

Vom demara cu 3 curse. Una va pleca din Dacia, alta din Sagului si una din Soarelui. Vom anunta exact punctele unde se vor prezenta elevii si vor fi dusi la liceele din centru pentru ca dorim sa degrevam zona centrala de circulatie. Vom da detaliile pe parcursul saptamanii viitoare. Vom vedea care e cererea si ne vom adapta. Cursele ar putea incepe in cel mult 2 saptamani, dupa ce angajam soferii, e deja pe procedura angajarea„, a precizat primarul Timisoarei.

Cum elevii vor sta si in picioare, nu doar pe scaune, astfel ca vor putea intra 30-40 de copii intr-un minibuz.

Va reamintim, municipalitatea a semnat un contract cu firma Mercedes la inceputul anului 2016, prin care la Timisoara sa primeasca 20 de microbuze, in valoare de 563.140 de lei bucata, dar si un autocar, in valoare de 1,2 milioane de lei. Microbuzele sunt vopsite in alb-violet, au aer conditionat, rampa pentru persoanele cu dizabilitati, sunt iluminate in interior cu leduri, podeaua este coborata si au motorizare Euro 6.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...