Noutati :

Transferul – sansa elevilor care nu au intrat la liceul dorit sa studieze totusi specializarea visata!

30 iulie, 2015 - 11:50 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Elevii din Timis care nu au reusit sa intre la liceul dorit, din cauza notelor mici la Evaluarea Nationala mai au o sansa sa studieze ce au visat, inca din clasa a noua. Legea Educatiei este structura de asa natura incat le permite tuturor elevilor, indiferent de rezultatele obtinute la terminarea gimnaziului, sa urmeze un liceu de renume. Chiar dupa primul semestru din clasa a noua, orice elev se poate transfera la un alt liceu. Nu sunt insa multi care stiu acest lucru prevazut in lege.

Mutarea elevilor dintr-o scoala in alta se face foarte simplu. Parintii sau tutorii acestora trebuie doar sa depuna o cerere de transfer, iar aceasta sa fie aprobata atat de liceul in care elevul studiaza, cat si de cel in care vrea sa se transfere.

„Transferul beneficiarilor primari ai educatiei se face cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii de invatamant la care se solicita transferul si cu avizul consiliului de administratie al unitatii de invatamant de la care se transfera”, se arata in documentul citat.

Cu toate acestea, exista o conditie pe care fiecare elev care vrea sa se transfere dintr-o scoala in alta trebuie sa o respecte. Media lui trebuie sa fie cel putin egala cu cea a ultimului admis la fiecare specializare.

Cei care vor sa se transfere la o alta specializare, trebuie sa sustina si examene de diferente. Iar o alta conditie obligatorie pentru realizarea transferului este ca elevul sa aiba media 10 la purtare.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Stie cineva mai exact la ce se refera enuntul: „Cu toate acestea, exista o conditie pe care fiecare elev care vrea sa se transfere dintr-o scoala in alta trebuie sa o respecte. Media lui trebuie sa fie cel putin egala cu cea a ultimului admis la fiecare specializare.”
    despre ce medie este vorba? cel care doreste transferul sa aiba media notelor din primul semestru de clasa a noua, mai mare decat media din primul semestru a ULTIMULUI intrat? E non sens, deaorece ultimul intrat poate avea orice pozitie in clasa.
    Rog un raspuns din partea celor in tema cu acest subiect.